Diyanetten 'kardeş şehir-kardeş müftülük projesi'

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Mart 2007 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Görmez Balkanlar ve Türki Cumhuriyetleri ile ?Kardeş Şehir?, ?Kardeş Müftülük? projesi başlatacaklarını bildirdi.

Mehmet Görmez yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği çerçevesinde gerçekleşen ?Kardeş Şehir?, ?Kardeş Müftülük? projesi kapsamında, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetleri ile Türkiye'den kardeş şehirler belirleneceğini belirtti.

İki ülke arasında belirlenen şehirlerin yetkililerinin karşılıklı ziyaretler ve temaslarda bulunarak, şehirlerdeki mevcut sorunları belirleyeceklerini söyleyen Görmez, ?Örneğin Bakü ile Konya kardeş şehir seçilecek. Bakü'den bir heyet Konya'ya gelecek, Konya'dan bir heyet Bakü'ye gidecek. Özellikle oradaki kültür varlıklarının durumu masaya yatırılacak. Onarılması gereken kültür varlıkları için gerekli finansman sağlanacak? diyen Görmez, bu finansmanın bölge işadamları, cami cemaati ve Diyanet Vakfı aracılığıyla bulunacağına işaret etti.

Görmez, bu proje ile Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerdeki Türk tarihi mirasına sahip çıkılacağını belirterek, Başkanlığın önümüzdeki günlerde TİKA ile işbirliği yaparak ?Üsküp Mustafa Paşa Camii?nin onarımının gerçekleşmesi için harekete geçeceğini duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber