Bakan Akdağ: Türkiye'de sezaryen ile doğum sayısı çok yüksek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Mart 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de sezaryen ile doğum sayısının çok yüksek olduğunu, bu konuda yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Bakan Akdağ, ?Sağlıkta Dönüşüm Programı? çerçevesinde, Yozgat Çamlığında bulunan otelde düzenlenen değerlendirme toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, uzmanların diğer illerde olduğu gibi Yozgat'ta da tüm ilçeleri gezerek, durum tespiti gerçekleştirdiğini bildirdi. Akdağ, yapılan bu çalışmaların genel bir değerlendirmesini yaparak, genel ihtiyaçları saptadıklarını ifade etti.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanelerinde sezaryenle doğum rakamlarının yüksek olduğuna dikkat çeken Bakan Akdağ, şöyle konuştu:

?Bu konuda başhekimimizin meseleye sahip çıktığını gördük ve gerekli talimatlarımızı verdik. Türkiye'de sezaryen ile doğum oranları maalesef çok yüksek. Ana Çocuk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz, ilgili uzmanlık dernekleri ile bir çalışma yaptı ve uyulması gereken bir rehber hazırladı. Bu rehberi yakın zamanda tüm Türkiye'de hekimlerimizin hizmetine sunarak, meseleyi de takip edeceğiz. Yani bu rehber dışında uzmanların ortaya koyduğu, ilgili uzmanlık dernekleri ile bakanlığımızın ortaya koyduğu bu rehber dışında gereksiz sezaryenler varsa bunlarla ilgili bu sezaryeni yapan değerli meslektaşlarımız hakkında bu sefer, biz gerekeni yapacağız.?

-?İHALE YOLSUZLUĞUNDA GEREKENİ YAPACAĞIZ?-

Sağlık Bakanı Akdağ, Sinop merkezli başlatılan,11 il ve 12 ilçedeki devlet hastanelerini kapsayan ihale yolsuzluğu ile ilgili yapılan operasyonu da değerlendirdi. Akdağ, ?Sinop'ta düzenlenen operasyondan benim haberim vardı. İçişleri Bakanımızla görüşmüştüm, bir süredir takip edilen bir konu. Kim hata yapmış ise suç işlemiş ise gerekeni yapacağız? dedi.

Bakan Akdağ, açıklamalarının ardından Sivas'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber