Üniversite andıçına beraat ve terfi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Mart 2007 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bölüm arkadaşlarını ?Sağcı-solcu, Nusayri Alevi? olarak fişlediği iddia edilen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Lütfü Savaş'ın rektör danışmanlığına atanması, tepkiye yol açtı. Savaş, ?Komploya uğradım. Fişleri mahkeme dosyamın içine attılar. Bunu yapan, üniversitede bir önceki dönemden nemalanan bazı CHP'liler? dedi. Savaş'ın 2005'te öğretim üyelerini fişlediği şikayeti, aynı yıl mahkemelik oldu. Belgelerde ?bölüm ve doktor adı- görüşü- ayrılma sebebi? olarak yeni ve eski tüm çalışanların fişlere aktarıldığı belirlendi. Fişlerin bazılarında, kimin kiminle arkadaş ve akraba olduğu gibi bilgi yer aldı.

Savaş'ın tuttuğu iddia edilen fişlerin ?görüşü? bölümünde, kimileri için sağcı, kimileri için solcu, Alevi ve Güneydoğu kökenli gibi tanımlamalar yer alıyor. Mahkemeye ulaşan bölümler arasında ?kardiyoloji, nöroloji, radyoloji, iç hastalıklar, biyokimya, mikrobiyoloji, anestezi, beyin cerrahisi, genel cerrahi, göz, kadın doğum, çocuk cerrahisi, kalp damar cerrahisi, KBB, ortopedi, patoloji, üroloji, acil servis, dermotoloji, infeksiyon hastalıkları, fizik tedavi, halk sağlığı, aile hekimliği, göğüs hastalıkları? bölümlerinin tüm çalışanlarının yer alması dikkati çekti. Yeni göreve başlayanlar için de ??' işareti konulduğu ortaya çıktı.

Rektörlüğe yapılan şikayet üzerine, Savaş'a disiplin cezası verildi. Ayrıca rektörlük tarafından mahkemeye suç duyurusunda bulunuldu. Adana 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Savaş, ?Fişleme yapmadım. O fişler çantama başkaları CHP'liler tarafından atıldı? derken, eylemin suç teşkil etmediği kanaatine varılarak beraat etti. Ancak yeni atanan Rektör Prof. Dr. Şerafettin Canda'nın Yrd. Doç. Lütfü Savaş'ı ?rektör danışmanı? olarak ataması, ortalığı yeniden ayağa kaldırdı. Atama, üniversite içinde büyük rahatsızlık yarattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber