Üç üründe KDV indirimine yeşil ışık

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Mart 2007 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bebek maması, tuz ve pastacıların kullandığı şekerli suda yüzde 18 olan KDV'de 10 puanlık indirim yapılması konusunda hazırlıklar hızlandı.

Üç üründe yapılması planlanan KDV indiriminin, önemli bir gelir kaybı yaratmayacağı, IMF'nin bu nedenle itiraz etmediği belirtildi. KDV indirimi talepleri konusunda, IMF'nin görüşünü almayı bekleyen Hükümet ile IMF yetkilileri dün aralarında bu konunun da yer aldığı 12 saatlik bir toplantı yaptı. Hükümetin dört bakanının, Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyetiyle, pazar günü öğleden sonra başlayan toplantısı, dün sabah 04.00 sıralarında bitti.

HARCAMALAR AŞILIYOR: Hazine Müsteşarlığı'nda, Devlet Bakanı Ali Babacan başkanlığındaki toplantıya, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan ile ilgili diğer bürokratlar katıldı. Toplantıda ağırlıklı olarak bütçe performansı, sağlık harcamaları ve sosyal güvenlik reformu ele alındı. IMF, sağlık harcamalarının son iki yıldır aşıldığını dile getirdi. Buna karşılık bürokratlar da gelişmekte olan diğer ülkelerdeki sağlık harcamaları ve bu tutarların GSMH'ye oranları konusunda IMF heyetine bilgi sundu. Bürokratlar, sağlık harcamalarındaki sıçramanın, Yeşil Kart uygulaması ve SSK'lıların ilaca ulaşmasında getirilen kolaylık olmak üzere iki nedenden kaynaklandığını belirterek, "Refah ortamı başladığında, harcamalar önce artar, ancak sonra daha makul düzeylere iner" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber