Bilgi edinnme başvurusu yaptı, 2500 ytl tazminata mahkûm oldu

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Mart 2007 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokratik şeffaf yönetim hedefiyle çıkarılan Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bilgi soran avukat tazminata mahkûm oldu.

Karara konu dava şöyle gelişti: Avukat Mustafa Kemal Çiçek, avukat Mehmet Ali Alan hakkındaki iddiaları sormak için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na başvurdu. Çiçek şu sorulara yanıt istedi: "Belediye ile belediye iktisadi teşebbüslerinde (EGO-ASKİ) dışarıdan istihdam edilen avukatlar hangi şartlara göre alınıyor? Bu hususta belediye duyuru yapıyor mu? Haksız gelişmelere sayın Belediye Başkanı'nın vakıf olduğu inancında değilim. Sürekli basında yer alan ve sayın Melih Gökçek'in himayesinde Ankara vergi rekortmeni olan sayın Alan, belediyenin hangi birimlerinin avukatı, ne kadar ücret alıyor? Damadı ve kızı bu imkânlardan yararlanıyor mu? Hem belediyenin vekilliğini yaparken ayrıca belediye aleyhine dava takip ediyor mu?"

Çiçek yanıt beklerken, hakkında bilgi istediği avukat başvuruyu öğrenip soluğu mahkemede aldı. Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Selahattin Şimşek, "Davacı bir kurumun ihtiyacı olan avukatın nasıl istihdam edileceğinin usullerini bilebilecek durumdadır" diyerek Çiçek'i 2 bin 500 YTL tazminata mahkûm etti. Hâkimin, Bilgi Edinme Hakkı kapsamında gizli kalması gereken başvuruyu, hakaret suçlarında aranan 'alenilik' koşulu gerçekleşmediği halde mahkûmiyete gerekçe yapması tartışmaya açık bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber