Talimatlar rüya tabiriyle veriliyor

Darbeci terör örgütü FETÖ, kriptolu haberleşme ağları tek tek deşifre edilince en eski iletişim kanallarından tabirci.com'u yeniden devreye soktu. Örgüt üyelerine talimatlar, 'rüya tabiri' adı altında gönderiliyor.

Haber Giriş : 03 Ağustos 2017 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Talimatlar rüya tabiriyle veriliyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün tüm iletişim ağı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kesildi. Kriptolu haberleşme programları "ByLock", "Coco" ve "Cryptnote" deşifre olan FETÖ, halen aktif olan üyeleri ve sözde yöneticileri arasında yeniden iletişim kurabilmek için yöntem arayışına girdi.

BİZZAT ELEBAŞLARI CEVAPLIYOR

Kripto haberleşme ağları tek tek deşifre olan terör örgütü FETÖ, en eski iletişim kanallarından biri olan tabirci.com'a yöneldi. 'Rüya' kılıfına sokulan sorular terör örgütü yönetimine ulaştırılıyor, karşılığında da 'tabir' adı altında talimatlar gönderiliyor. Türkiye'nin gündeminde yer tutan olayların öncesi rüya ve tabirlerin trafiği anormal derecede artıyor. Sayfalarda 15 Temmuz, 17-25 Aralık, Gezi olayları gibi pek çok saldırı sinyalinin verildiği, hatta kirli planlar için işbölümünün yapıldığı görülüyor.

YORUMLA TERÖRİSTLER AVUTULUYOR

Sitenin servis sağlayıcıları Ukrayna'da bulunuyor. FETÖ'nün medya tetikçileri arasında yer alan 'baş tabirci' Yusuf inan da bu ülkede yaşıyor. Bazı rumuzlar sık sık siyasi içerikli rüyalarını siteye giriyor, alınan cevaplarla bilgi akışı sağlanıyor. Örgüt üyelerine yönelik mesajlarda, 'Dağılmayın' vurgusu göze çarpıyor. 'Yeniden darbe yapılacak', 'Daha güçlü döneceğiz' gibi uydurma yorumlarla teröristler avutuluyor. İçerikler ve kullanıcılarla ilgili herhangi bir incelemenin yapılıp yapılmadığı ise merak konusu.

'SOKAKLAR KARIŞACAK' SİNYALİ

Site üzerinden gönderilen şifreli mesajların fark edilmesi üzerine son günlerde rüya alışverişi durdu. En güncel 10 tabir arasında, CHP'nin sözde adalet yürüyüşünden hemen sonra 'sokakların karışabileceği' sinyali ve 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünden önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir suikast düzenlenebileceği yorumları dikkat çekiyor.

Güneş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber