Aviva ve Ak Emeklilik birleşiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2007 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabancı Holding iştiraklerinden Aksigorta'nın yüzde 99.4'üne sahip olduğu Ak Emeklilik A.Ş.'nin, İngiliz sigorta şirketi Aviva'nın Türkiye'deki Aviva Hayat ve Emeklilik şirketi ile birleşerek yeni bir hayat ve bireysel emeklilik şirketi oluşturulmasına yönelik mutabakat protokolü imzalandı.

Akbank'ın 687 şubesi kanalıyla hizmet verdiği 5.9 milyon müşterisine hayat sigortası ve bireysel emeklilik ürünleri sunmaya yönelik bir uzun vadeli ve münhasır dağıtım anlaşması yapılması da protokol kapsamında yer aldı.

Birleşme sürecinin tamamlanmasının ardından Aviva Hayat ve Emeklilik'in doğrudan satış gücü, Ak Emeklilik'in sigorta ve emeklilik ürünlerinin banka kanalından satışındaki üstün konumu ile birleşmiş olacak.

Sabancı Holding'ten yapılan açıklamada, birleşik şirketin, Türkiye'nin lider bireysel emeklilik ve hayat şirketi olmayı hedeflediği kaydedildi. .

Ayrıca oluşacak yeni şirketin bireysel emeklilik ve hayat sigortası kapsamındaki müşteri sayısı yaklaşık 900 bin olacak.

Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı Akın Kozanoğlu birleşmeye yönelik yaptığı açıklamada, ?Yaklaşık 5 aydır süren Ak Emeklilik ile ilgili stratejik ortak arayışımızın Aviva gibi güçlü ve güzide bir şirket ile neticelenmesi bizi çok mutlu etti? dedi. Aviva'nın Türkiye operasyonları Ak Emeklilik operasyonlarıyla birleşmesiyle Türkiye'nin lider hayat ve emeklilik şirketi ortaya çıktığını belirten Kozanoğlu, ?Sabancı grubunun değer yaratma felsefesine tam uyan bu ortaklığın 2+2=5 formülüyle açıklanabileceğini düşünüyorum. Meydana gelecek şirket Aviva'nın uluslararası tecrübelerinden, Sabancı'nın da Türkiye'deki bilgi birikimi ve marka gücünden faydalanacaktır? diye konuştu.

Aviva Avrupa Başkanı Tidjane Thiam de, ?Bu anlaşmayı yapmış olmaktan büyük memnuniyet duymaktayım. Aviva Türkiye'deki faaliyetlerini geliştirmeye kararlıdır ve bu birleşme, cazip büyüme fırsatları getirecektir. Aviva, Ak Emeklilik birlikteliğinden pazarda benzeri olmayan çoklu-dağıtım yeteneklerine sahip bir lider ortaya çıkacaktır? dedi. Aviva'nın, şirketin başarılı bir biçimde gelişmesinde yardımcı olmak için uluslararası banka sigortacılığı yeteneklerini de ortaya koyacağını ifade eden Thiam, Türkiye'deki hayat ve emeklilik piyasasının daha da gelişmesini beklediklerini ifade etti. Thiam, sigorta alanında halen düşük olan penetrasyon oranları ile kuvvetli ekonomik büyüme potansiyelinin bir araya gelerek, karlı büyüme için fırsatlar ortaya çıkaracağını vurguladı.

Sabancı Holding'ten yapılan açıklamada, birleşme sürecinin tamamlanmasıyla oluşturulan yeni şirket eşit yönetişim ilkesi üzerine oturacağı kaydedildi. Aviva Sigorta A.Ş. bu mutabakat protokolünün dışında kaldığı belirtildi.

İşlemin, taraflarca yapılacak hukuki, mali ve ticari incelemelerin tamamlanması, ilgili sözleşmelerin imzalanması ve ilgili resmi makamlardan gerekli tüm izin ve onayların alınmasından sonra tamamlanacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber