Haşarı öğrenciden okulda bomba ihbarı alarmı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Mart 2007 14:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VAN'daki İstasyon İlköğretim Okulu'na bomba konulduğu ihbarı, polisi alarma geçirdi. Okula giden bütün yollar kapatılırken, Özel Harekat Şubesi polisleri de okul önünde tedbir aldı. Bomba imha uzmanının okuldaki incelemelerinin ardından ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

İstasyon Mahallesi'ndeki İstasyon İlköğretim Okulu'na bomba konulduğu yönünde sabah dersler başladıktan sonra ?155 Polis İmdat' hattına yapılan ihbar polisi harekete geçirdi. Kısa süre içinde birçok polis ekibi okul etrafını sararken, okula giden yollar da ekipler tarafından kapatıldı. Özel Harekat Şubesi polislerinin de okul önüne gelmesi tedirginliği artırdı. Bir anda okulun etrafında tedbir alan polisleri gören öğretmen ve öğrenciler ne olduğunu anlamakta zorluk çekti.

Ancak bomba ihbarı olmasına rağmen okulun boşaltılmaması dikkat çekerken, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, ihbar geldikten sonra okul olduğu için çok ciddi tedbirler aldıklarını belirterek, ?kulu boşaltmadık. Çünkü ilk önce bomba imha uzmanları içerde araştırma yaptı. Bomba ihbarının da asılsız olduğu ortaya çıktı? dedi.


'Şaka olsun' diye bomba ihbarı yaptı

Van'da, bir öğrencinin şaka olsun diye yaptığı bomba ihbarı okulda hareketli saatler yaşanmasına sebep oldu. Özel harekât ekipleri ve bomba imha uzmanları okulda yaptığı araştırma sonunda ihbarın asılsız olduğu, bir öğrencinin 'şaka olsun' diye ihbarda bulunduğu anlaşıldı. Ancak, yapılan bomba ihbarına rağmen öğrencilerin okul binasından tahliye edilmemesi dikkat çekti.

Van İstasyon İlköğretim Okulu'nda saat 10.00 civarlarında Emniyet Müdürlüğü'ne okulda bomba olduğu ihbarı yapıldı. Telsizden ilgili birimlere haber verilmesi üzerine okula hemen özel harekat ekipleri, bomba imha uzmanları ve önleyici şubeden birimler sevk edildi.

Okula giren özel harekat ve bomba imha uzmanları, yetkililerle görüşme yaptı. Ancak yüzlerce öğrencinin bulunduğu okulda bomba ihbarına karşı bir tahliye yapılmadı. Yapılan araştırma ve görüşmeler sonunda ihbarın asılsız olduğu ve bir öğrencinin 'şaka olsun' diye yaptığı bildirildi.

İhbarı yapan öğrencinin ifadesinin alınmadığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber