Sarıgül'ün helikopteri düşme tehlikesi geçirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2007 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sinop'un Lala köyünde yaptırdığı cami minaresinin açılışını yaptı. Sarıgül'ü taşıyan helikopter, Karabük ve Ilgaz mevkilerinde şiddetli lodos nedeniyle iki kez türbülansa girerek düşme tehlikesi geçirdi.

Sinop'un Lala Köyü Muhtarı Mehmet Karaoğlu'nun 15 yıldır minaresi bulunmayan cami için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den yardım istemesi üzerine Sarıgül, minareyi kendi parasıyla yaptırarak hizmete hazır hale getirdi. Mustafa Sarıgül, yaklaşık 16 bin YTL'ye mal olan ve İstanbul'dan hazır şekilde getirilerek 1 günde yapımı tamamlanan 30 metre yüksekliğindeki minarenin açılışına katılmak üzere bugün saat 11.30'da özel bir şirkete ait helikopterle Sinop'a geldi. Sarıgül'ü taşıyan helikopterin Karabük ve Ilgaz mevkilerinde şiddetli lodos nedeniyle iki kez türbülansa girerek düşme tehlikesi geçirdiği bildirildi. Helikopterden indiğinde yolculuk sırasında oldukça korkulu anlar yaşadığı gözlenen Sarıgül, düşme tehlikesi geçirdiği sırada helikopterde dua ettiğini söyledi. Mustafa Sarıgül, "Nasıl olduğunu anlayamadım. Birden oldu. Oldukça korktuk. Hala onun etkisi altındayım. Beşik gibi sallandık. Rüzgar pervaneyi durdurdu durduracak bir pozisyona geldi. Sadece böyle durumlarda değil, her zaman Allah'a dua etmek gerekir. Tabii bu hadise başımıza gelince dualarımızı on kat daha fazla okuduk. Ama insan duaları böyle fazla okuyunca rahatlıyor. O anda aklına başka bir şey gelmiyor ve sadece dua okuyorsun. Enteresan bir olay. Şuraya gelirken çok şey öğrendiğimi ve çok hayırlı bir iş yaptığımı anladım" dedi.

Lala köyünde 10. Yıl Marşı ile adeta parti genel başkanı gibi karşılanan Mustafa Sarıgül, cuma namazını vatandaşlarla birlikte kıldıktan sonra minarenin açılış kurdelesini kesti.

Bu arada, 8 Nisan 2006 tarihinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Sinop'a gelişi sırasında helikopterinin düşme tehlikesi geçirmesi sonucu İstanbul'a geri dönmüş, daha sonra uçakla Samsun'a inmiş ve karayoluyla Sinop'a gelmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber