Öğretmenevlerinde kimlik kartı vurgunu

Haber Giriş : 29 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler, öğretmenevlerinin hazırlattığı yeni öğretmenevi kartları için kendilerinden kart başına 3 milyon lira talep etmesine tepki gösteriyor. Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Battal, olayı "vurgun" olarak değerlendirdi

Öğretmenlerin sosyal ilişkilerini geliştirmek için kurulan öğretmenevleri'nde sorunların ardı kesilmiyor. Son olarak öğretmenevleri'ne giriş kartlarının değiştirilmesi için öğretmenlerden kart başına 3 milyon lira talep edilmesi, öğretmenlerin ve sendikaların tepkisine neden oldu.

Bir öğretmenin kendisi, eşi ve iki çocuğu için öğretmenevlerine giriş kartlarını yenilemesi için 12 milyon lira ödemesi gerekiyor. İstanbul'da 60 bin öğretmen bulunduğu gözönüne alındığında ve her öğretmenin kendisi, eşi ve iki çocuğu için asgari dört öğretmenevi kartı başvurusu yaptığı düşünüldüğünde, yeni kartları için öğretmenlerin cebinden 750 milyar lira çıkacak.

Eğitim Bir-Sen İstanbul 2. Nolu Şube Başkanı Erol Battal, kendilerinin aynı ebattaki öğretmen tanıtım kartının tanesini 150 bin liraya mal ettiklerini belirterek, öğretmenevi kartı için her öğretmenden 3 milyon lira talep edilmesini mantıklı bulmadıklarını söyledi.

Haksız kazanç söz konusu

Battal, "Öğretmenevleri'nin hazırlatacağı kart sayısı, bizim hazırlattığımız sendika tanıtım kartlarının sayısından daha fazla. Kart sayısı artıkça fiyatın düşmesi gerekirken, burada fiyatın arttığını görüyoruz. Ortada bir haksız kazanç, bir vurgun söz konusu" dedi.

Battal, pazarlık yapılması halinde, 250 bin öğretmenevi kartının tanesi 3 milyondan değil,100 bin liradan yapılabileceğini kaydetti.

Öğretmenlerin maaşlarından her ay öğretmenevleri için bin 500 lira kesildiğini vurgulayan Battal, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir kurumun yaptırdığı kartı üyesine parayla satmasının doğru olmadığını ifade etti.

Yediyüzelli milyarlık kaynak!
İstanbul'da faaliyette olan 16 öğretmenevinin elektrik, su ve dogalgaz parası ödemediğini ifade eden Battal, buna rağmen öğretmenlerin öğretmenevlerinden hak ettiği hizmeti aldıklarının söylenemeyeceğini ifade etti. Öğretmenevleri'nden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Yazar'ın öğretmenlere, öğretmenevleri'ne giriş kartlarını tanesi 3 milyon liradan satılmasını "Kaynak aktarımı" olarak değerlendirdiğini kaydeden Battal, "Bugün öğretmenler gerçekten geçim sıkıntısı yaşıyor. Eğer bir yerlere kaynak aktarılacaksa, bu kaynak öğretmenlere aktarılmalıdır" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber