İnternet suça teşvik ediyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Mart 2007 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nın internet hakkında çıkardığı kitapçıkta internetin, şiddet, ırkçılık, etnik ayrım, nefret suçları, gruplaşma ve gençlik intiharlarına davetiye çıkardığı belirtildi

İçişleri Bakanlığı son dönemde internet üzerinden şiddet eğilimlerine dikkat çekerek, sanal alemin faydalı bilgilerin yanı sıra toplumsal ayrımcılık ve gruplaşmayı tetiklediğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi tarafından derlenen internet hakkında kitapçıkta, internetin pek çok yararlı bilgi ve faaliyetlerin yanında şiddeti, ayrımcılığı, terörü, nefreti de beraberinde getirdiği vurgulanırken, "Son zamanlarda Türkçe içerikte, ırkçılığı öven, yabancı düşmanlığını vurgulayan, Türk toplumunu çeşitli etnik gruplara bölerek ayrımcılık yapan internet sitelerinde artış gözlenmektedir. Ziyaretçi sayıları her geçen gün artan bu sitelerin varlığı, Türk kimliği altında uyum ve dayanışma içerisindeki etnik grupları bünyesinde barındıran ülkemiz için bir risk oluşturmaktadır" uyarısında bulunuldu.

Kitapçıkta ayrıca "Bu oluşturulan gruplarda insanlar laik-antilaik, Türk-Kürt, Alevi- Sunni gibi konularda tartışma ortamına çekilmekte ve bir çatışma ortamı oluşturulmakta, her tür bilginin paylaşımıyla taraflar arasında nefret tohumları ekilmeye çalışılmaktadır" denildi. Kitapçıkta son zamanlarda sporda 'tribün terörü' ve 'taraftar terörü'nün yine bu internet forumlarında körüklendiğine de değinildi. Kitapçıkta şu konulara da dikkat çekildi: "Son zamanlarda popüler olan görüntü (video, mpeg, avi gibi) paylaşım (Yahoo video, youtube video, msn video gibi) sitelerinde, dünya gençliği, en çok kavga, nefret ve şiddet içerikli görüntüleri izlemektedir. Genç ve çocukların hazırladığı şiddet içerikli görüntüler de, en çok gönderilen görüntülerdir. Mafya türü şiddet içerikli konuların ön plana çıktığı televizyon dizilerindeki kişilerin konu edildiği senaryolar, derste öğretmene yapılan sözlü veya fiziksel müdahaleler, protestolar, sınıf içerisinde senaryo edilen, öğrenci grupları arasında meydana gelen sataşma ve kavgalar çok izlenen görüntülerdir. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber