İstanbul'da şase numarası kopyalayıp araç satanlar yakalandı

Oto hırsızları batan firmaya ait olup, üzerine haciz ve yakalama kararı konulan aracın şase numarasını değiştirip sattılar.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Ağustos 2017 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da şase numarası kopyalayıp araç satanlar yakalandı

YUNUS EMRE KAVAK

İstanbulEmniyeti Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, Beylikdüzü, Yeşilyurt Caddesi'nde şüphelendikleri lüks aracı durdurdu. Aracın plakasının sahte ve ikiz plaka olduğu, şasi numarasının da başka bir ilde bulunan araca ait olduğu ortaya çıktı. İddialara göre şüphelilerin kullandığı araç bir firmaya aitti ve firma battığı için devlet aracın üzerine haciz ve yakalama kararı koymuştu.

Daha önceden de noter dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen M.S.D., üzerinde haciz bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 400 bin lira olan aracı dörtte bir fiyatına firmadan satın aldı. Buna daha önceden benzer yöntemle elde ettiği ve başkasına sattığı aracın şasi numarasını takan M.S.D.'nin, plakasını da kendisinin kullandığı aynı aracın plakasının sahtesiyle değiştirdiği öğrenildi.

z araç da Bayrampaşa'da ele geçirildi. Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan iki şüpheli, M.S.D. (55) ile C.U. (42), çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber