26 Mart 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2007 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 26 Mart 2007- Pazartesi

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

2- Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Sergey Mihayloviç Mironov'un temasları...

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Sergey Mihayloviç Miranov'la görüşecek.

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Mironov ve Arınç ile beraberindekileri kabul edecek.

- Mironov, Bilkent Üniversitesinde "21. Yüzyılda Rusya, Küreselleşme ve Medeniyetler" konulu bir konuşma yapacak.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mironov ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek.

- Arınç, Miranov ve beraberindeki heyet onuruna Devlet Konukevi'nde akşam yemeği verecek.

3- TBMM başkanı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'i kabul edecek.

4- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Fahri Özten ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gülaylar ve beraberindeki heyet ile Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan ve beraberindeki Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan Şubesi heyetini, ayrı ayrı kabul edecek.

5- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezindeki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısına katılacak.

6- Türk-Amerikan Konseyi, Türk-Amerikan İş Konseyi ve Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi'nin ortaklaşa düzenlediği yıllık Türk-Amerikan İlişkileri Konferansı Washington'da başlıyor.

- Konferansın bugünkü konuşmacıları arasında Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun yer alıyor.

7- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen "Kitap Sergisi"nin açılışını yapacak.

8- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ankara'da 43. Kütüphane Haftası'nın açılış törenine katılacak.

9- Siyasi partilerden...

- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin MKYK ve il başkanları toplantıları ve gündeme ilişkin açıklama yapacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Artvin İl Kongresi'ne katılacak.

- CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

- SHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gülcegün, Diyarbakır'da basın toplantısı düzenleyecek.

10- Türkiye Gazeteciler Cemiyetince verilen "2006 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri", İstanbul'da düzenlenecek törenle sahiplerine sunulacak.

11- Toplantı...Ziyaret...Tören...

- 25. İzmir Tiyatro Günleri başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tiyatro Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında basın toplantısı yapacak.

- Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz başkanlığındaki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odasını ayrı ayrı ziyaret edecek.

- İzmir Ticaret Borsası mart ayı olağan meclis ile meslek komiteleri ortak toplantısı yapılacak. Toplantı sonrasında 2006 yılı işlem hacimleri ve ödenen tescil ücretleri yönünden dereceye giren borsa üyelerine ödülleri verilecek.

- Eczacıbaşı Topluluğu ile Villeroy&Boch arasında karo seramik alanında yapılacak anlaşmanın imza töreni, İstanbul Modern Sanat Müzesinde gerçekleştirilecek.

12- AB'den yeni direktif:

- "Çevreyi kirletenler yüksek vergi ödesin"

- AB 1. Vergileme Forumundan, karbonmonoksit emisyonu yüksek alanlara yüksek oranlı vergi uygulanması kararı çıktı.

- AB direktifi haline gelecek karar ile ülkeler, akaryakıt ve motorlu taşıtlar vergisi tutarlarını artıracak ve çevresel vergilerin oranı, GSMH'nin yüzde 2-3'üne çıkarılacak.

13- Teşvik Kanunu uygulama sonuçları...

- Sigorta desteğinden, 32 bin 461 iş yerinde, 155 bin 624 sigortalı yararlandı. 12,7 milyon YTL'lik sigorta primi işveren payı Hazine tarafından karşılandı.

- Enerji desteği kapsamında, 489 yeni tesis destekten faydalandı ve 108 bin 993 kişilik istihdam sağlandı.

- Gelir vergisi stopajı teşviki kapsamında ise 110 bin 575 mükellef teşvikten yararlanırken, yaklaşık 35 milyon YTL tutarında gelir vergisi alınmasından vazgeçildi.

14- Zorlu'nun ikinci hedefi İzmir...

- Gayrimenkul sektöründe İstanbul'da yaptığı yatırımlarla dikkat çeken grup, İzmir ve Marmaris'te 3 gayrimenkul satın aldı.

- Zorlu Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Ergül:

- "Marmaris ve Çeşme'de turistik tesisler yapacağız, İzmir kent merkezinde aldığımız binalarla ilgili projemiz yıl sonunda netleşecek"

15- Konya'dan sonra sıra Harran ve Mezopotamya ovasında...

- Prof. Dr. Yusuf Durak: "Küresel ısınmanın etkisiyle Konya Ovası'ndaki göllerin bir kaçı hariç, tamamı kurudu."

- "Bilinçsiz sulamanın yapıldığı Harran ve Mezopotamya ovalarında da 10-15 yıl önce 25-30 metreden alınan yer altı suyu, bugün ancak 150-200 metre seviyelerinden alınabiliyor."

16- 2008 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme karşılaşmasında 28 Mart'ta Almanya'nın Frankfurt Commerzbank Arena Stadı'nda Norveç ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı, Frankfurt'ta hazırlıklarını sürdürüyor.

17- Türk Telekom Lig A'da 26. haftanın son maçında, Gaziantep'te Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşacak.

18- Amerikan Hastanesi-Hülya Avşar Veteran Tenis Turnuvası TED Kulübü kortlarında başlayacak.

- Turnuvanın tanıtımı amacıyla TED Kulübü'nde düzenlenecek basın toplantısının ardından Hülya Avşar ile milli tenisçi İpek Şenoğlu gösteri maçı yapacak.

19- Fenerbahçe derbi canavarı...

- Sarı-lacivertliler, bu sezon (A) takımlar düzeyinde yaptıkları maçlarda futbol, basketbol ve voleybolda ezeli rakiplerine büyük bir üstünlük kurdu.

- Sarı-lacivertliler, 2006-2007 sezonunda ezeli rakipleriyle yaptığı 19 karşılaşmada, 17 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

20- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'ne NBA damgası...

- Ligde yer alan takımların kadrosunda Amerikan Bayanlar Profesyonel Ligi'nden toplam 19 oyuncu bulunuyor.

21- Efes Pilsen'in milli oyuncusu Kerem Gönlüm:

- "Hedefim 2014 yılına kadar basketbol oynamak"

- "Şu anda alt yapılarda benden daha iyi ve yetenekli oyuncular var, ama çalışmıyorlar" - "Gelecek için ümitli olmak istiyorum"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber