Hastane duvarlarına resimle terapi

"Sağlık İçin Sanat" projesi kapsamında 400 adet tablo bağışladığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ressam Seba Uğurtan için sanat yaşamının anlatıldığı bir köşe yapıldı. Amaç, hastane ortamındaki stresi resimlerle azaltmak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Ağustos 2017 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastane duvarlarına resimle terapi

Ressam Seba Uğurtan'ın 100 sanatçı ile birlikte Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağışladığı 400 adet tablo, hastanenin bekleme alanları ve koridorlarına asıldı.

Hastanenin duvarlarını renklendirerek güzelleşmesine katkıda bulunan Uğurtan için hastanede, sanatçının öz geçmişinin ve sanat yaşamının anlatıldığı bir köşe yapıldı. Düzenlenen törende sanatçıya teşekkür plaketi takdim eden Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut "İçinde dünya çapında derece almış eserlerin de bulunduğu bu resimlerin maddi değeri bir yana, bizim için manevi değeri paha biçilemez. Çünkü hastaneler genel olarak stresli ortamlardır. Bu tarz orijinal sanat eserleri dünyamızı aydınlatırken hem çalışanların hem de hastaların stresini azaltıyor" dedi.

Seba Uğurtan sağlık çalışanlarına yönelik yaptığı açıklamada, "Siz aklınızla, emeğinizle, kültürünüzle insanlara sağlık dağıtarak güzellikler veriyorsunuz. Biz de sanatımızla, güzelliklerle insanları mutlu etmek istiyoruz. İnsanları yaşatmak için canla başla çalışan tüm sağlık çalışanları çok değerli insanlar. Bundan dolayı bu özgün resimlerin çok layık olan bir yere hediye edildiğini düşünüyorum. Ben duvarlara resim değil, aslında binlerce sanatçının yüreğini koydum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber