CHP'li Ateş: Meclis lojmanlarında ihaleye şike karıştırıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Mart 2007 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Meclis lojmanları ihalesinde "şike" olduğu gerekçesiyle yaptığı suç duyurusuna ilişkin savcılığa ifade verdi.

Yılmaz Ateş, Meclis lojmanları arsalarının çok ucuza satılmasıyla ilgili daha önce yaptığı suç duyurusu nedeniyle CHP Parti Meclisi üyesi Levent Gök ile geldiği Ankara Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'a ifade verdi.

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ateş, "İhaleye şike karıştırıldığı inancındayım" dedi. Ateş, daha önce Maliye Bakanlığı'na konuyla ilgili iki soru önergesi verdiğini, aldığı yanıtların ilkinde "En yüksek değeri bu firma verdi" denilirken, ikinci yanıtta ihaleye tek bir firmanın girdiğinin ifade edildiğini belirtti. Ateş, Maliye Bakanlığı'nın soru önergelerine verdiği yanıtları da Cumhuriyet Savcılığı'na ilettiğini söyledi.

Yılmaz Ateş, Meclis lojmanları arazisiyle Şeh Makdum'un İstanbul'da satın aldığı araziyi karşılaştırarak "30 dönüm arsa 96 bin metrekare inşaat alanı 2.8 milyon dolara gidiyor. Bu arazi Ankara'nın en değerli arazilerinden birisidir. İstanbul'da 30 dönüm yer ise 705 milyon dolara gidiyor. Bu durum bizim ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koyuyor" dedi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın da satışa karşı çıktığını hatırlatan Ateş, ihaleyi alan Emek İnşaat'ın ihaleden bir ay önce kurulduğuna, açılan ihalenin ise iki gün içinde sonuçlandırıldığına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber