Üniversiteliler ödevlerini liselilere yaptırıyor!

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Mart 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Türkiye harıl harıl, İstanbul 2010 ?Avrupa Kültür Başkenti' için çalışıyor, projeler üretiyor. Bunun için, Eyüp İmam Hatip Lisesi, Ulus Musevi Lisesi, Pangaltı Ermeni Lisesi gibi birbirinden farklı liseler bir araya gelerek ortak bir çalışma başlattı. İşin daha da ilginci, liselilerin yaptığı bu çalışma Bilgi Üniversitesi'nden bir grup öğrencinin bitirme tezi olacak. Yani, üniversitelilerin bitirme tezi lise öğrencilerinin elinden çıkıyor.

Üniversite sınavına artık sayılı aylar kaldı. Çalışıp, çabalayıp hak ettiğiniz bölüme girmekte ısrar edeceksiniz. Ancak, bu bahar mevsimi başlangıcında oturup sadece üniversite sınavına hazırlanmakla vakit geçirmeyin! Sürekli test çözmekten sıkılan öğrenciler için güzel bir öneri daha var: ?İstanbul için bir şeyler yapmaya ne dersiniz?? İstanbul Bilgi Üniversitesi, lise öğrencilerini İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde proje hazırlamaya çağırıyor. ?Liseliler 2010'a katılıyor!? adıyla 4 kişilik gruplar halinde hazırlanacak projenin ilginç bir özelliği de var. Eyüp İmam Hatip Lisesi, Ulus Musevi Lisesi, Pangaltı Ermeni Lisesi ve Kağıthane İHKİB Hazır Giyim Meslek Lisesi bu projede yan yana çalışıyor. Proje çerçevesinde, imam hatip lisesi, meslek lisesi, Anadolu lisesi, özel okullar ve azınlık okulları öğrencileri el ele verip yaşadıkları kent için, İstanbul'u daha güzel bir yere getirmek amacıyla bir şeyler yapmış olacak.

Liseliler, üniversite sınavından önce İstanbul için çalışacak. ?Liseliler 2010'a Katılıyor? adı altında bir araya gelen, 31 liseden 124 öğrenci, İstanbul için proje geliştiriyor. Tasarlanan projeler arasından seçilen en iyi çalışma ise İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmalarına dahil edilecek. İstanbul'da yer alan farklı tür ve farklı bölgelerdeki lise öğrencilerinin dörder kişilik gruplar halinde bir araya gelerek yaptıkları çalışmaya Bilgi Üniversitesi öncülük ediyor. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Serhan Ada'nın koordinatörlüğünde gerçekleşen çalışmada, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Kültür Yönetimi ve Sanat Yönetimi son sınıf öğrencileri arasından 17 kişi yer alıyor. Üniversite öğrencileri, ?mezuniyet' tezi olarak sundukları projeyi kendilerinden birkaç yaş daha küçük lise öğrencileri vasıtasıyla uygulamaya koymuş olacak.

Seçilen okullar açısından da ilginç olan çalışmada, Eyüp İmam Hatip Lisesi, Ulus Musevi Lisesi, Kağıthane İHKİB Hazır Giyim Meslek Lisesi, Galatasaray Lisesi, Darüşşafaka Lisesi, Vefa Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Gentronagan Ermeni Lisesi, Zoğrafyan Rum Lisesi, Özel Amerikan Robert Lisesi, İtalyan Lisesi, St. Joseph Fransız Lisesi, Pangaltı Ermeni Lisesi'nin de aralarında bulunduğu okullar yer alıyor. Ancak, proje için başvurular henüz sona ermedi, 23 Nisan 2007 tarihine kadar proje başvurulara açık. Yarışma sonucunda seçilen projeyi hazırlayan dört öğrenci de Bilgi Üniversitesi'nde burslu olarak eğitim alma fırsatı kazanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber