'Ne olur ne olmaz, dünya hali; beni törene götürün'

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Buradaki programa yürüme zorluğu çeken Kore gazisi, 87 yaşındaki Kore Gazisi Selahattin Erzincan'ı üzerine oturduğu sandalye ile taşıyarak getirdiler.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Ağustos 2017 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ne olur ne olmaz, dünya hali; beni törene götürün'

Konuşmakta ve yürümekte zorluk çeken Selahattin Erzincan'ın yakınlara "Ne olur ne olmaz. Dünya hali beni törene götürün. Töreni ve arkadaşlarımı görmek istiyorum" dediği için törene getirdikleri belirtildi.

Tören Vali Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Albay Recep Ali Üstün ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın askeri araç üzerinde halkı selamlamasıyla başladı. Ardından öğrencilerin şiir okumaları, askeri bando ve Samsun Devlet Opera ve Balesi personellerinin konserleriyle devam etti. Tören asker, polis ve öğrencilerin geçişlerinin ardından sona erdi.

KORE SAVAŞI'NA GÖNÜLLÜ GİTMİŞ

Samsun'da 30 Ağustos Zefer Bayramı kutlamasında, yürüyemediği için iki kişinin taşıdığı sandalyeye oturtularak tören alanına getirilen Kore Gazisi Selahattin Erzincan'ın 1951 yılında Ankara'da 'Piyade onbaşı' olarak vatani görevini yaparken gönüllü olarak Kore'ye gittiğini anlattı.

Kore Savaşı'nda ulaştırma birliğinde görev yapan ve 23 ay kaldığı ve cepheye sevkiyat yaparken kolundan kurşunla vurularak gazi olan Selahattin Erzincan, askerlik dönüşü Devlet Su İşleri'nde işçi olarak çalıştı. DSİ'den emekli olan Selahattin Erzincan'ın tek çocuğu olan oğlu Ercan Erzincan babasından etkilenip askerliği seçti ve albay rütbesiyle görev yapıyor.

Selahattin Erzincan'ın eşi Neziha bir yıl önce vefat etti.

TAŞINARAK GETİRİLDİ, AYNI ŞEKİLDE GÖTÜRÜLDÜ

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl kutlamalarının Cumhuriyet Meydanı'ndaki kısmında yürüme zorluğu çeken 87 yaşındaki Kore Gazisi Selahattin Erzincan, üzerine oturduğu sandalye ile taşıyarak getirildi. Sandalye üzerinde görevlilerin yardımıyla protokolün en önüne oturtulan Selahattin Erzincan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nda zorla ayakta durmasına rağmen oturmadı. Geçit törenine protokolün ilk sırasından izleyen Selahattin Erzincan, tören bitiminde yine oturduğu sandalyede taşınarak götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber