EGO yöneticileri beraat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2007 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"EGO'nun doğal gaz yenileme projesi, akaryakıt ve otobüs yedek parça alımı, metro istasyonları ve araç temizliği, gümrük hizmetlerinin yürütülmesi, doğal gaz sayaçları endeks okuma işlerinin özel firmalara usulsüz yaptırılarak, bu firmaların haksız kazanç sağlamasına neden oldukları" iddiasıyla "görevi kötüye kullanma" suçundan 4 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle yargılanan EGO Genel Müdürü Kazım Usta'nın da aralarında bulunduğu 32 eski ve yeni bürokrat beraat etti.

Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına sanık EGO yöneticilerinin avukatı Mehmet Ali Alan ile EGO'nun avukatı katıldı.

Avukat Alan sanıkların üzerine atılı suçu işlediğine dair hiçbir bulgu ve delil olmadığını ileri sürerek, müvekkillerinin beraatine karar verilmesini talep etti.

Sanıkların, idarenin sunduğu bazı hizmetlerin verimliliğini ve devamlılığını temin etmek kastıyla davrandıklarının anlaşıldığını ifade eden Yargıç Değer, tüm sanıkların "görevi kötüye kullanma" suçundan beraatlerine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber