Hükümet, veto edilen YÖK Yasası'nı soğutma eğiliminde

Haber Giriş : 01 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, yasanın yenilenmeyeceği düşüncesinde olduğunu söyledi. Son söz Erdoğan'da

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Meclis'e iade ettiği YÖK Yasası'nda düğüm çözülüyor. Yasanın yeniden Çankaya'ya gönderilmesi veya bekletilmesi konusunda ayrışma yaşanan hükümette ağırlık, 'ısrarcı olmamak' seçeneğine kayıyor.

YÖK Yasası ile ilgili sinyal Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'den geldi. İstanbul'da bir toplantıya katılan Şener, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Yasa ile ilgili kararın Bakanlar Kurulu, MYK ve grup toplantılarında alınacağını belirten Şener, hükümet ve iktidar grubu adına hüküm ifade edemeyeceğini söyledi. Şener, 'Ancak şunu düşünebiliriz: Hangi konu gündeme gelirse gelsin ülkede yaşayan herkesin demokratik süreç içinde doğal bir hadise olarak algılaması lazım. Hiç bir konunun gerginlik nedeni olarak kabul edilmemesi gerekir' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı, 'Basına yansıdığı kadarıyla Milli Eğitim Bakanı, yasanın acil olarak bu şekilde geçirilmesi gerektiğini düşünürken, sizin ve Başbakan Erdoğan'ın belki bir süre daha beklenmesi gerektiği tarafında adınız geçiyor. Bu doğru mu?' denilmesi üzerine şunları kaydetti: 'Herkes uzaktan baktığı zaman fotoğrafı farklı bölümleri ile görebilir ama elbette Bakanlar Kurulu'nda görüşecek. Farklı yaklaşım tarzları da olabilir. Ama sonunda bir karar verilecektir. Bu karar da herkesi bağlayacaktır. Şunu söyleyebilirim, ben bu süreçte yenileneceği düşüncesinde değilim.'

GEREKÇEYE KATILMIYORUZ

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin de, gazetecilerle yaptığı haftalık sohbet toplantısında, Türkiye'nin demokrasiyi oturtmaya çalıştığını, B veya C değil, A klasmanında yani süper ligde oynamak istediğini anlattı. 'Türkiye'de demokrasinin gelişmesi yönünde adımlar atılmasını bekleriz' diyen Ergin, bu açıdan Sezer'in veto gerekçelerine katılmadıkları noktalar bulunduğunu ifade etti. Sadullah Ergin, bir gazetecinin, 'Cumhurbaşkanı Sezer'in veto gerekçelerini antidemokratik mi buluyorsunuz?' sorusuna 'Bizdeki demokrasinin kurumsallaşmasına ve demokrasinin gelişmesine katkı sağlaması gerekirdi' yanıtını verdi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber