Anten kirliliğini önlemek için 'Anten A.Ş.' kuruluyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Mart 2007 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Şimdi bir karar aldık. Bundan böyle TRT'nin içerisinde olacağı "Anten A.Ş." adlı şirket kuruluyor.

Herhalde 5-10 gün içinde kuruluş tamamlanır. Böylece karasal sayısal yayıncılığın sahibi de ortaya çıkmış olur" dedi. Yıldırım, Vestel tarafından düzenlenen Uluslararası Dijital Yayıncılık Zirvesi'nde, sayısal yayıncılığın bilgi toplumuna dönüşüm için yeni aşamayı ifade ettiğini söyledi. İnternetin günlük yaşama girmesiyle yaşam şartlarının değişmeye başladığını aktaran Yıldırım, "Eskiden bilginin peşinden koşardık. Şimdi bilgi bizim peşimizden koşuyor" dedi. Yıldırım, karasal, kablo ve uydu ile yapılan yayıncılıkların hepsinde sayısal ve analog yayın yapılabileceğini kaydetti. Yıldırım, idarenin, yapacağı düzenleme ve alacağı kararlarla sayısal yayıncılığın önünü açacağını dile getirdi.

ÇAMLICA TEPESİ: Yıldırım, Türkiye'de 9 bin civarında gelişi güzel ve yurdun nüfus yoğunluğuna göre dağılmış verici bulunduğunu aktararak, bunların oluşturduğu görüntü ve çevre kirliliğine dikkati çekti. Yıldırım, şöyle devam etti: "Çamlıca tepesinin üzerinde sallanan salkım saçak bir sürü anten görüyoruz. (Bu antenler niye böyle buraya gelişi güzel dikilmiş?) diye vatandaşlar soruyor. Sormakta da haklılar. Ben buradan bir şeyi müjdelemek istiyorum. İstanbullular'a özellikle müjde vermek istiyorum. Artık hepimizi rahatsız eden bu anten kirliliğini sona erdireceğiz. Bu yıl sonunda, en geç 2008'in ilk yarısında İstanbul'da bu görüntü kirliliğini görmeyeceksiniz. Sayısal yayına geçişte en önce bunu yapacağız."

ANTEN AŞ KURULUYOR: Yıldırım, karasal sayısal yayın için kaç tane vericinin, nereye koyulacağının belli olduğunu belirterek, bu karasal sayısal yayını kimin yapacağının belli olmadığını kaydetti. Yıldırım, şöyle devam etti: "Şimdi bir karar aldık. Bundan böyle TRT'nin içerisinde olacağı bir şirket kuruluyor. Böylece karasal sayısal yayıncılığın sahibi de ortaya çıkmış olur. Burada çok güzel bir işbirliğini de gerçekleştirmiş oluyoruz. O da kamu-özel sektör işbirliği. Bütün yayıncılarımız, kamu yayıncımız, bayrak taşıyıcımız TRT ile bir araya gelip bir şirket oluşturdular, beraber çalışmaya karar verdiler. Bu anlamda da bir zihniyet değişimini gelişen dünya şartlarına göre ülkemizde de olduğunu görüyoruz. Böylece bu Anten A.Ş. bütün vericilerin kurulması, işletilmesi konusunda yayın yapacak şirketlere eşit mesafede hizmet verecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber