İşine yürüyerek giden vali...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Valisi Mustafa Malay, sabahları Konağı ile Hükümet Binası arasındaki 3 kilometrelik yolu yürüyerek giderken, hem esnafın, hem de vatandaşların sorunlarını dinliyor.

Aydın'a atandığı 2004 yılından bu yana, vatandaşların sempatisini ve güvenini kazanan Vali Malay, örnek bir uygulama yaparak hem tasarruf yapıyor, hem de esnaf ve vatandaşların gönlünü alıyor.

Sabahları ikamet ettiği Dört Yol mevkisindeki Vali Konağından çıkıp, üç kilometre uzaklıktaki Hükümet Konağı'na yürüyerek giden Vali Malay, kendisine ulaşamayan esnaf ve vatandaşların sorunlarını yerinde dinliyor.

Malay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halka hizmet etmek için var olduklarını ve halka hizmet edebilmek için de halkın içinde olmak, halkla bire bir görüşmek gerektiğini söyledi.

Birçok esnaf ve vatandaşın makamına randevu ile geldiğini, fakat çok yoğun olduğu için herkesle görüşmek, konuşmak şansını yakalayamadığını ifade eden Malay, şöyle konuştu:

''Ben çoğu zaman evden daireye yürüyerek gidip gelmeyi tercih ediyorum. Bunun çok büyük faydalarının da olduğunu tespit ettim. Bir kendim için faydası var. Hareket oluyor, spor oluyor. Kendimi daha zinde hissediyorum. Sonra esnafla görüşüyoruz. Esnaf veya beni yolda gören vatandaş, bana ulaştırmak istediği sorunları, problemleri orada çok daha rahat, samimi bir ortamda söylüyor. Onlardan, sorunlar hakkında bilgi alıyoruz.'' Esnaf ve vatandaşlarla oturup, sohbet etmekten mutlu olduğunu dile getiren Malay, bunun kaynaşma sağladığını söyledi.

Devletin amacının da halk ile kaynaşmak olduğunu belirten Malay, ''Benim yapım da buna uygundur. Bundan zevk alıyorum. Faydasını da görüyorum'' diye konuştu.

TEBDİL-İ KIYAFETLE DENETİM

Bazen tebdil-i kıyafetle sabah erken saatlerde, kontrole çıkarak, fırınları, hastaneleri denetlediğini ve itfaiyeyi, emniyeti çağırmak suretiyle ne kadar zamanda olay yerine intikal ettiklerini gözden geçirdiğini belirten Malay, bu durumdan hem vatandaşın hem kendisinin memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber