Okul müdürü 50 e-mail attı, 485 koli yardım geldi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 07:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şırnak'ta lise müdürü Dilek Tatar'ın internetten yardım istediği okuluna, koli yağdı. Tatar, fazla gelen yardımı, çevrede ihtiyacı olan okullara gönderdi.

Şırnak Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi Müdürü Dilek Tatar, izlediği bir televizyon programından etkilenerek Türkiye'deki bazı firmalarla yurtdışındaki sivil toplum kuruluşlarından e-mail ile yardım istedi. Tatar'ın "Kullanılabilecek değil, çöpe atmayı düşündüklerinizi bize gönderin" dediği yaklaşık 50 e-mail'in ardından okula yardım yağdı. 10 günde 485 koli geldiğini belirten Tatar, yiyeceklerin öğrencilere öğle yemeği olarak verildiğini, giyim malzemelerinin ise dağıtıldığını belirtti. Tatar, "Arta kalanları ise yardıma ihtiyacı olan diğer okullara veriyoruz" dedi.

YAPTIĞI YARDIMI BELGELEDİ

Okul yönetimi, mayıs ayında, artık malzemelerden üretilen ürünleri kermeste satacak. Elde edilecek gelir okul aile birliği bütçesine aktarılacak. Gösterilen hassasiyetin kendilerini mutlu ettiğini belirten Tatar, "Dağıtım yapılırken görüntü çekerek CD'lere yüklüyoruz. Bunları kolileri gönderen firma ve kişilere ileterek, yardımlarının amaçlarına ulaştığını belirtiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber