Türk-İş'ten genel grev uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, "Açık, net söylüyorum, kıdem tazminatının 15 güne düşürülmesi diye bir teklifin, hükümet tarafından Meclis'e veya herhangi bir yere getirilmesi genel grev nedenidir. Kimse bunun aksini iddia edemez. Herkes de buna göre hazırlığını yapsın" dedi.

TES-İŞ Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Kılıç, işçi haklarının üzerine giderek iş gücü maliyetlerinin azaltılmasına karşı çıktıklarını ifade etti.

İşsizlik sigortası ile kıdem tazminatını bir arada ele alan bir yaklaşımı kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Kılıç, "Açık, net söylüyorum, kıdem tazminatının 15 güne düşürülmesi diye bir teklifin, hükümet tarafından Meclis'e veya herhangi bir yere getirilmesi genel grev nedenidir. Kimse bunun aksini iddia edemez. Herkes de buna göre hazırlığını yapsın" diye konuştu.

Kıdem tazminatının üzerine gidilmesinin, işgücü maliyetlerini azaltacağını düşünmediğini ifade eden Kılıç, işveren örgütlerinin, İşsizlik Sigortası Fonu'ndaki paraya "göz dikmelerine de 'evet' demediklerini" kaydetti. Fondaki paranın amacına uygun bir biçimde uygulanmasını istediklerini belirten Kılıç, işsizlik sigortasından yararlanmanın kolaylaştırılmasını istediklerini bildirdi.

TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mustafa Kumlu da "Seçimi kazanmak isteyen bir hükümet, kıdem tazminatı konusunu bugün de, yarın da gündemine almayacağını taahhüt eder, özelleştirmelerle delik deşik edilmiş kamu kesiminin yaralarını sarmaya yönelir, yeni özelleştirme projelerini iptal eder, vatandaşa 'Kendi elimle işsiz yaratmayacağım' sözü verir, yatırımlara yönelir, işsiz sayısını azaltır"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber