Vekaleten yapılan atamanın iptali açılan davaya red...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Mine Acar'ın, Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atanmasına ilişkin açılan davanın sonuçlandığı ve muhalefetin çıkış noktasının temelini oluşturan atamanın yasallığının kesinleştiğini belirterek, kurumun, bundan sonra huzurlu ve barışçıl bir ortamda çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ankara 6. İdare Mahkemesi'nin, Mine Acar'ın Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atanmasına ilişkin işlemin iptal istemini reddetti. 5441 Sayılı Devlet Tiyatrosu Kuruluşu Hakkında Kanun'un 4. maddesindeki genel müdürlük görevine atanma için aranan şartları taşıyan ilgilinin anılan göreve vekaleten atanmasına ilişkin dava konusu işlemde mevzuata aykırılık bulunmadığı ifade edilerek, ''6. İdare Mahkemesinin oy birliğiyle verdiği bu kararla yaklaşık 20 aydır spekülasyonlara neden olan atamanın yasal olduğu böylece kanıtlanmıştır'' denildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Buna bağlı olarak Cumhurbaşkanı'nın yasal engel gerekçesi ile veto ettiği iddia edilen atamanın hukuki yönden herhangi bir engel olmadığı görülmüştür. Sayın Cumhurbaşkanı kararnameyi sadece uygun değildir ibaresi ile gerekçesiz olarak veto etmiştir. Aksi olsa idi Mine Acar'ın bir gün bile görevde kalması mümkün değildi''.

Kamuoyunda ve medyada, devlet tiyatrosu sanatçıları ile yönetim arasında büyük kavga olduğunun yansıtılmaya çalışıldığı belirtilerek, ''Gerçekte ise DETİS, TOBAV ve Kültür-Sen'in, yönetime karşı muhalefeti söz konusu idi. Sayıları 18-25 arasında değişen küçük bir sivil toplum örgütü grubunun muhalefeti devlet tiyatrolarının yıpranmasına ve kurumda çalışma huzuru ile barışın bozulmasına neden olmaktaydı. Dava sonuçlandığı ve muhalefetin çıkış noktasının temelini oluşturan atamanın yasallığının kesinleştiği, hukukun tescillendiği görülmektedir. Kurum, bundan sonra huzurlu ve barışçıl bir ortamda çalışmalarına devam edecektir" denildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber