Danıştay'ın iş yükü hafifliyor

Haber Giriş : 02 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda Danıştay'ın ağır iş yükünün hafifletilmesine yönelik düzenlemeler içeren ve daire sayısını 12'den 13'e çıkaran yasa tasarısı kabul edildi.

Yasaya göre, Danıştay'ın idari dairelerinden biri olan İkinci Daire, dava dairesine dönüştürülüyor. Daire sayısı da bir arttırılıyor. Buna göre, Danıştay'ın 13 dairesinden 12'si dava, biri de idari daire olacak.

İdari ve Vergi Dava Daireleri genel kurullarının oluşumu ile toplanma ve görüşme sayısını yeniden düzenleyen yasa, sabit ve az sayıda üyeden oluşan kurullar meydana getiriyor ve yeni oluşuma bağlı olarak kurulların isimlerini değiştiriyor.

Yasayla, dava dairesine dönüştürülen İkinci Daire'nin görev alanı, "kamu görevlilerine ait mevzuattan doğan uyuşmazlıklara ilişkin davaları çözümlemek" olarak belirleniyor.

Yasayla kurulan 13. Daire'ye diğer idari dava dairelerinin görev alanı dışına bırakılan, idare mahkemeleri arasında görev ve yetkiye ilişkin uyuşmazlıklarda ve bağlantılı davalarda merci tayini, vergi davalarına bakan dava daireleri hariç diğer idari dava dairelerinin görevleri dışında kalan uyuşmazlıklara ilişkin dava ve işleri çözümlemek görevi veriliyor.

Genel Kurul'da AK Parti milletvekillerinin verdiği önergenin kabul edilmesiyle vergi mahkemeleri görevleri kapsamına alınan davaların Danıştay'da sonuçlandırılması hükmü yasadan çıkartıldı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber