Polise cep bilgisayarı geliyor, sorgulama artık olay yerinde yapılacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul polisi cep bilgisayarı ile donatılıyor Şüpheliler, MOBESE bağlantılı bilgisayarla karakola götürülmeden sokakta sorgulayıp aranıp aranmadığı anında belirlenebilecek

İstanbul polisi, bir yandan kapkaç, hırsızlık, yankesicilik, darp ve organize suç çeteleriyle mücadele ederken, bir yandan da çağa ayak uydurmaya çalışıyor. Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bu amaçla devriyeye çıkacak her polise bir cep bilgisayarı vereceklerini söyledi. Cerrah, "Cep bilgisayarlarını MOBESE'ye uyarladık. Devriye gezen polislerimiz bunlardan taşıyacak. Cep bilgisayarları devriye gezen polislerimizin elinde olacak. Kişileri, arabaları sorgulama imkânını bulabilecek. Polisin sorgulama için zanlıyı karakola götürmesine gerek kalmayacak. Bulunduğu yerde, sokakta sorgulamasını, aranıp aranmadığını araştırabilecek" dedi. Bu arada, Türk Polis Teşkilâtı'nın 162. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde bir grup ilköğretim okulu öğrencisi, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı makamında ziyaret etti.

KOMPLOCU CERRAH

Öğrencilerden "gazetecilere soruları olup olmadığını" soran Cerrah, basın mensuplarına, "Bu komployu ben hazırladım size" diye espri yaptı. Cerrah, öğrencilerin sorularını bir gazetecinin, "Konumuz, Polis Teşkilâtı'nın 162. yılı" diye cevaplandırması üzerine, "Benim taktiğimi bırak" dedi. Bir öğrencinin, "gazeteciliğin zorluklarını" soması üzerine, "Mesela müdür beye bir soru soruyoruz cevap vermiyor" yanıtı verildi. Bunun üzerine Cerrah, "Yani gazeteciler, birine soru sorduklarında eğer cevabını alamazlarsa üzüldüklerinden bahsediyor" dedi. ..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber