Teziç, 14 nisan eylemine katılmayacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürkçü Düşünce Derneği'nce "Cumhuriyet Mitingi" adıyla düzenlenecek yürüyüşe bazı rektörlerin katılacağı ve cübbelerinin üzerinde olacağı öğrenildi.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç başkanlığında gerçekleştirilen ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin uyarıların yer aldığı bir bildiri yayınlanan Rektörler Komitesi'nde, 14 Nisan 2007 cumartesi günü Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılım konusun da gündeme geldi. Bazı rektörlerin mitinge destek çağrısı yapılmasını isteyerek "Cumhuriyet üniversiteleriyiz destek olmalıyız" dediği öğrenildi.

KATILANLAR CÜBBELİ OLACAK

Rektörlerin mitinge katılım konusundaki görüşlerini dile getirmesinin ardından bağlayıcı bir karar alınmaksızın katılımın bireysel karara dayalı olabileceği kaydedildi. Toplantıda, mitinge destek olarak katılacak rektörlerin cübbeleriyle alanda yer alması kararlaştırıldı.

Öte yandan YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Rektörler Komitesi bildirisinin ardından gazetecilerin soruları üzerine kendisinin yürüyüşe katılmayacağını ifade ederek, "Ben anayasal bir kurumun başındayım bir eyleme, yürüyüşe katılmam söz konusu olamaz" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber