Ulaştırma Bakanı'na "oğlunun gemisi" soruldu...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın oğlunun gemisiyle ilgili sorunların çözülme biçimini, TBMM gündemine taşıdı.

Seyhan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Yıldırım'ın, oğluna ait "Derin Deniz" adlı geminin Brindisi Limanında alıkonulmasından sonra, sorunun çözümü için ilgili makamlardan yardım talebinde bulunduğuna ilişkin bir yazının, kamuoyunda elden ele dolaştığını iddia etti.

Söz konusu metinde Yıldırım'ın, "sorunun çözülmesi halinde minnettarlık duyacağını ifade ettiğini" öne süren Seyhan, şunları kaydetti:

"Derin Deniz adlı geminin alıkonulması sırasında ilgili makamlara veya metinde adı geçen şahıslara yönelik bir mektup yazdınız mı? Böyle bir mektup yolladınız mı? Böyle bir mektup yolladıysanız, Bakanlık makamını kullanarak, kendi oğlunuza ait bir geminin sorunlarını çözmeye çalışmanızı, devlet yönetimi açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?" CHP'li Seyhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanıtlaması istemiyle verdiği başka bir önergede ise DSİ Genel Müdürlüğüne bağlı sulama birliklerine, borçlarını ödemeleri konusunda ne gibi kolaylık sağlanacağını sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber