'Git gel Konya altı saat sözü tarih oluyor'

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yaldırım, Ankara ile Konya arasındaki demiryolu hizmete açıldıktan sonra "Git gel, Konya altı saat" sözünün tarihe karışacağını, "Git gel, Konya ikibuçuk saat" olacağını söyledi.

Açılış ve temel atma törenlerine katılmak için İzmir'de bulunan Bakan Yıldırım, Kemalpaşa-Turgutlu demiryolları bağlantı hattının temelini attı. Temel atma töreninde konuşan Yıldırım, bağlantı hattının çok önemli bir proje olduğuru, Türkiye'de taşımacılıkta yeni bir anlayışı başlattıklarını kaydetti.

Türkiye'de yıllardan beri ihmale uğrayan demiryollarının AK Parti hükümeti zamanında tekrar ayağa kaldırılması için fevkalede çalışmalar yapıldığını aktaran Yıldırım, "Geçen dört yılda demiryollarına 6 katrilyon yatırım yaptık. Bu rakam, son 40 yılda demiryollarına yapılan yatırımdan daha fazla. İşte demiryollarına önem vermek budur" dedi.

Türkiye'de laf üstüne laf yapanlar ve lafı bırakıp iş yapanlar olduğunu dile getiren Yıldırım, "Vatandaşımız bunları çok iyi görüyor. Kim iş yapıyor, kim laf yapıyor, zaman kaybediyor, vatandaşımız çok iyi anlıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin Avrupa'da hızlı tren yapımı ve hızlı tren işletmeciliğinde sekizinci ülke olduğunu bildiren Yıldırım, "Türkiye'ye yakışan da budur. Unutmayılım ki AB'nin 27 tane üye ülkesi var. Demek ki 27 ülkenin 19'unu geride bırakıyoruz. Türkiye AB'ye girse de olur girmese de. Türkiye'nin ihtiyacı kalkınmadır, çağdaş uygarlık seviyesinin önüne geçmektir. Bunun için gece gündüz demeden Başbakanımız'ın öncülüğünde halkımız için çalışıyoruz. Hizmet kervanı kararlı bir şekilde yürümeye devam ediyor. Projelemizi bitmiyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara-Konya arasında demiryolu inşaatına başladık. Eskiden beri söylenen bir söz vardır 'Git, gel konya altı saat' diye. İşte bir yıl sonra, azami bir buçuk yıl sonra 'Git, gel Konya altı saat' sözü tarihe karışıyor. Demiryolu hizmete girdikten sonra bu söz 'Git, gel Konya iki buçuk saat' olacak. Çağımız sürat çağı. Sürat çağında ülkemizin ihtiyacı olan her türlü projeyi gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, hizmette parti ayrımı olmayacağının altını çizen Bakan Yıldırım, "İşte örneği burada. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu burada oturuyor. Kendisi ile her zaman beraberiz. Her zaman ihtiyacı olan desteği kendisine veriyoruz. Kendisi de İzmirde yaptığımız faaliyetlerin bir an önce gerçekleşmesi, İzmirlileri hizmet olarak dönmesi için bize gereken her türlü desteği veriyor. Başkan Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz" dedi.

Bakan Binali Yıldırım, konuşmanın sonunda, Kemalpaşa-Turgutlu demiryolları bağlantı hattının yüklenici firması Açılım İnşaat'ın yetkilisini kürsüye çağırarak, yapım süresinin azaltılması için pazarlık yaptı. Bakan Yıldırım, firma yetkilisinden iki yılda bitirilmesi hedeflenen inşaatın bir yılda bitirilmesi için söz aldı. Tören sonunda Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Tamer Taşkın ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca, Bakan Yıldırım'a plaket verdi. Daha sonra Yıldırım ve beraberindekiler temel attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber