Isparta sallanmaya devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'da da önceki gün başlayan sarsıntılar gece de devam etti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, merkez üssü Eğirdir'in Barla beldesi ile Gelendost ilçesindeki orta şiddetteki depremlerden sonra, gece 22.17'de yine Barla'da 3,7, bu sabaha karşı saat 03.40'da da merkez üssü Isparta'nın Yenişarbademli ilçesi olan 3,1 büyüklüğünde iki deprem kaydedildi.

-ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ŞEHRİ TERK ETTİ

Öte yandan, Süleyman Demirel Üniversitesinde 9 Nisanda başlayan ara sınavların, deprem fırtınası nedeniyle ertelenmesinin ardından üniversite öğrencileri Isparta'yı terk etmeye başladılar.

Öğrenciler ailelerin yanına dönmek için otogara gitmeleri üzerine, şehirler arası otobüs seferlerinde yoğunluk yaşanırken, bazı öğrenciler bilet bulamadıkları için saatlerce otogarda beklediler.

Valilik Basın Sözcüsü Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Valilik kriz masasında görevlilerin sürekli çalıştığını ve deprem kayıtlarını tuttuklarını belirterek, ''Gerektiğinde hemen harekete geçmek üzere hazırız'' dedi.

Bu arada, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yöneticilerinin Isparta'da çok büyük bir deprem olacağı yolunda açıklama yaptıklarına ilişkin söylenti yüzünden bazı vatandaşlar geceyi evlerinin dışında ve otomobillerinde geçirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber