Sağlık Bakanlığı Personeli Hizmet Puanına Göre Yer Değiştirecek

Sağlık Bakanlığı, Atama ve Nakil Yönetmeliğini değiştiriyor. Sağlık Bakanlığı bu değişiklik ile Milli Eğitim Bakanlığından sonra yer değiştirmelerde hizmet puanı uygulamasına geçen ikinci kurum olacak. Yeni yönetmelikte 81 il 6 hizmet bölgesine, her hizmet bölgesi de unvan ve branşlar itibarı ile kadroların ilgili ildeki doluluk oranına göre dört hizmet grubuna ayrılacaktır. Hizmet puanında nelerin etkili olacağına ve diğer ayrıntılara bakmak için tıklayın.

Haber Giriş : 07 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.NET Özel Haber

Yeni düzenleme ile sağlık personelinin ülke düzeyinde dengeli dağılımının sağlanması ve atama ve nakil işlemlerinde torpilin kaldırılarak hizmet puanına dayalı adaletli bir sistem tesis edilmesi amaçlanmaktadır.

Buna göre yönetmelik ile aşağıdaki yenilikler getirilecektir;

1- 81 ilimiz Genel Yönetmelikle belirlenen 6 hizmet bölgesine ayrılmıştır.

2- Hizmet bölgeleri de unvan ve branşlar itibarı ile kadroların ilgili ildeki doluluk oranına göre A ,B, C ve D olmak üzere 4 hizmet grubuna ayrılmıştır.

3- Hizmet bölgeleri ve hizmet gruplarına göre ayılmış olan illere ait atama yapılması uygun görülen hizmet birimleri Bakanlık tarafından ilan edilecektir. İlan edeceğimiz iller ve hizmet birimleri personel ihtiyacı had safhada ve kadro doluluk oranı çok düşük yerler arasından belirlenecektir.

4- İlan edilen yerlere kurum içinden naklen atanmak isteyenlerin atanacağı yerler tercihleri ve hizmet puanları doğrultusunda belirlenecektir.

5- Hizmet puanları personelin;
- yurtiçi ve yurt dışı yayınları,
- yüksek lisans yapmış olması,
- halen ve daha önce çalıştığı yerlerin il, ilçe, belde ve köy olması,
- bu yerlerin sosyo ekonomik gelişmişlik düzeyleri,
gibi kriterler çerçevesinde belirlenecektir.

Köyde ve mahrumiyet yerlerinde çalışanlar veya yurt içinde ve yurt dışında bilimsel yayını olanlar naklen atanma açısından daha avantajlı konumda olacaktır.

6- Sağlık Bakanlığına kurumlararası naklen atanmak isteyenler de yine ilan ettiğimiz yerlere müracaatları doğrultusunda kura ile atanabileceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber