Sakarya Valiliği gezileri yasakladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de Zafer İlköğretim öğrencilerinin Kapadokya gezisine giderken feci kazada can vermesi üzerine radikal tedbirler alınmaya başladı. Sakarya Valiliği gezileri yasakladı.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, öğrenci gezilerini ikinci bir emre kadar yasakladıklarını belirtti. Atak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray'daki kazanın ardından, ildeki öğrenci gezilerine, ikinci bir emre kadar sınırlama getirdiklerini söyledi.

İl dışı öğrenci gezi programlarıyla ilgili yeniden bir değerlendirme yapacaklarını kaydeden Atak, ''Yakın yerlere belki izin verebiliriz. İstanbul, Bolu Bilecik gibi. Uzak yerlere kesinlikle düşünmüyoruz. Antalya, İzmir, Muğla gibi. Şu anda ikinci bir emre kadar öğrenci gezilerini yasakladık'' dedi.

Gezi programları ve başvurularıyla ilgili değerlendirme yapacaklarını kaydeden Atak, şunları söyledi: ''Ne gibi önlemler alabiliriz, onları yeniden değerlendireceğiz. Şartlar müsait olursa kısa mesafeli gezileri belki düşünebiliriz, ama uzun mesafeli gezileri kesinlikle durdurduk. Gezilerde kullanılacak araçların durumları yaşları, 5 yaş şartı, çift şoför şartı gibi önlemler üzerinde değerlendirme yapacağız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber