Gönül: Cumhurbaşkanı, 4.5 yıldır benden bilgi istemedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZİYARET ve incelemelerde bulunmak amacıyla seçim bölgesi Kocaeli'ne gelen milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Büyükşehir Belediyesi'nde gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, Cumharbaşkanlığı seçimi ile ilgili soruya, ?Adaylık süreci başladı mı? Öğrenmiş oldum? diyerek espriyle cevap verdi.

Gönül, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Harp Akademileri'nde yaptığı konuşma sırasında rejimin ve ülkenin tehdit adlında olduğu şeklindeki sözleriyle ilgili olarak da, bu konularda birinci derecede kendisinin sorumlu olmasına rağmen, 4.5 yıllık zaman diliminde Sezer'in kendisinden tek bir bilgi bile istemediğini ileri sürdü.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bugün saat 12.00 sıralarında geldiği Kocaeli'nde önce Vali Gökhan Sezer'i makamında ziyaret etti. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne giden Vecdi Gönül, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile görüştü. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vecdi Gönül, Cumhurbaşkanlığı'na aday olup olmayacağı konusunda sorulan bir soruyu, ?Adaylık süreci başladı mı? Öğrenmiş oldum? diyerek espriyle cevaplandırdı.

?REJİM TEHLİKESİ MGK'DA GÜNDEME GELMEDİ'

Gönül, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Harp Akademileri'nde yaptığı veda konuşmasına kendisinin cevap vermeyeceğini, vermesi gerekenlerin cevap verdiğini belirterak, ?Üzerinde durduğumuz iki şey var. Birisi rejimin tehlikede olduğunu söylemesi, diğeri ülkenin tehdit altında olduğunu ifade etmesi. Bu konular Milli Savunma Bakanlığı'nın konuları. Rejimin tehlikede olduğu hususu, Milli Güvenlik Kurulu'nda gündeme gelmemiştir. Ne de bu şekliyle ifade edilmiştir. Cumhurbaşkanı'nın emrinde Devlet Denetleme Kurulu vardır. Bu kurulun böyle bir raporu yoktur? dedi. Vecdi Gönül, ülkenin tehlikede olduğu şeklindeki yorumla ilgili ise şunları söyledi:

?Bütün ülkeler tehdit altındadır. Bunu en aza indirmek için çalışıyoruz. Bu olay Anayasal olarak hükümetimize verilmiş bir görevdir. Bu görevin birinci derecede sorumlusu benim. Cumhurbaşkanı 4.5 sene zarfında benden bu konuda bir bilgi almamıştır. Ayrıca bu tehditlerin asgariye inmesi için NATO ülkelerinin başkanları ile çeşitli görüşmeler yapıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın özel uçağı ile diğer ülkelere giderek veya telefonla bu konularda araştırma yaptığını görmedik. Orada belirtildiği gibi bir vehamet teşkil etmemektedir.?

Vecdi Gönül daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'ndan ilin sorunları ve yapılan çalışmalarla ilgili brifing aldı. Gönül, akşama kadar ziyaretlerini sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber