Oğlu kaçırılan anneye Başbakan'dan telefon

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 06:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nijerya'da fidye için kaçırılan 2 Türk mühendisten 29 yaşındaki Murat Orhan'ın ailesi, çocuklarının kurtarılmasını bekliyor. Murat Orhan'ın annesi Hamiyet Orhan, yetkililerin somut adımlar atması gerektiğini belirterek "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beni aradı. 'Elimizden geleni yapıyoruz, merak etmeyin' dedi. Oğlum için çok endişeliyim. Şu ana kadar somut bir adım atılmış değil" dedi.

Kocaeli Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olan Murat Orhan, geçen yılın ekim ayında Merpa İletişim Sistemleri'nde işe başladı. Çalışmak üzere ilk kez yurtdışına çıkan Murat Orhan, Nijerya'nın petrol bölgesi olan Port Harcorut'da iş çıkışı evine dönerken arkadaşı İlker İzci ile birlikte kaçırıldı. Oğlunun gittiği bölgenin tehlikeli olduğunu bildiklerini söyleyen baba Metin Orhan "Akşam iş çıkışı oğlum Murat arkadaşı İlker İzci ile birlikte şirket otomobiline binmişler. Karşılarına silahlı ve polis kıyafetli 3 veya 4 kişilik grup çıkmış" dedi. Abuja Büyükelçisi Hakan Okçal'dan bilgi aldıklarını söyleyen Murat Orhan'ın kız kardeşi Esime Orhan "Sanırım şu an Nijerya'da eyalet seçimleri varmış. Büyükelçimiz ilgileniyor ama bu işin ciddiyetinin farkına varılması lazım. Bizim bir yetkilimizin oraya gitmesi gerekir" diye konuştu.

Fidyecilerin ne kadar para istedikleri konusunda bilgilerini olmadığını söyleyen Esime Orhan, edindikleri bilgilere göre ağabeyini kaçıranların her görüşmede farklı isteklerde bulunarak zaman geçirmeye çalıştıklarını da ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber