Başbakan, maganda sözüne soruşturma istedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'dan suç duyurusu

Başbakan Erdoğan, Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerine, "Cumhuriyet, Laiklik ve Atatürk Düşmanı Bir Maganda'nın Son 12 yılda Söyledikleri" başlıklı bir elektronik posta gönderdiği gerekçesiyle CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur'un hakaret suçundan yargılanmasını istedi.

Erdoğan'ın avukatlarının verdiği suç duyurusu dilekçesinde Erbatur'un şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

"Bu adam Türkiye Cumhuriyeti'ne layık mı? Bu adam Atatürk'ün Çankaya'sına layık mı? Hem laik değil hem layık değil.

Mustafa Kemal Atatürk, 'Laiklik adam olmaktır' demiş, o zaman bu adam, adam değildir. Adam olmayan biri ve partisi oy alabiliyorsa yazıklar olsun. Yazıklar olsun, ona ve partisine oy veren ülke ve cumhuriyet nankörlerine..."

Erbatur'un, Erdoğan'ı, gerçekdışı iddialarla halk nezdinde küçük düşürmeyi, halkın kin ve husumetine maruz bırakmayı amaçladığı öne sürülen dilekçede, CHP milletvekilinin, TCK'nın 125. maddesinde düzenlenen hakaret suçu kapsamında cezalandırılması talep edildi.


'Kene'ye tazminat yok

ANKARA Milliyet

Başbakan Erdoğan, kendisini, "habis, kan emici, asalak, musallat olduğu canlı için ölümcül bir hayvan olan Kırım Kongo kenesi" olarak tasvir eden bir karikatür nedeniyle, Leman dergisi ve derginin imtiyaz sahibi Mehmet Çağcağ aleyhine açtığı 25 bin YTL'lik manevi tazminat davasını kaybetti.

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın dünkü duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ile davalı derginin avukatı İsmail Atak katıldı. Yargıç Kenan Altıparmak, "Yerinde görülmeyen davanın reddine" karar verildiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, Leman dergisinde 6 Temmuz 2006'da yayımlanan, "Reco Kongo Kenesi Türkiye'nin Anasını Ağlatıyor" başlığıyla yayımlanan karikatürün, Erdoğan'ın şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde olduğu iddia edilmişti. Karikatürde, Erdoğan'ın, habis, kan emici, asalak olan Kırım Kongo kenesi suretinde tasvir edildiği savunulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber