'Fiş getir, bisikleti götür' kampanyası tuttu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Fiş getir, bisikleti götür' kampanyası tuttu, vergi daireleri sponsor arıyor

Maliye Bakanlığı'nın vergi iadesi uygulaması kalkınca fiş ve fatura toplamayı cazip hale getirmek için başlattığı çekilişle hediye dağıtma kampanyası amacına ulaştı.

İzmir'deki üç Maliye görevlisi, öğrencilerin getirdiği zarfları yazmaya yetişemiyor.

100 fiş getiren öğrenciye çekilişle bilgisayar, bisiklet, fotoğraf makinesi ve mp3 çalar gibi hediyelerin verilmesi fiş toplamaya ilgiyi artırırken, Maliye'nin KDV gelirleri yılın ilk iki ayında beklenenin aksine yüzde 26 artış gösterdi. Bunun üzerine vergi daireleri kampanyaya devam kararı aldı. İlk kampanyaları kendi imkânlarıyla yapan vergi daireleri, ikincisini sponsorlarla düzenliyor. İzmir Gelir İdaresi Başkanlığı ve Bursa Vergi Dairesi, meslek odalarından destek aldı. Konya ise sponsor arıyor.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, ilk kampanyasına 4 bin 500 öğrenci zarf gönderince ikincisi için Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'ndan destek aldı. 19 Mart'ta başlayan ikinci kampanyaya 10 binin üzerinde öğrenci fiş getirdi. Kampanya sonuna kadar (18 Mayıs) başvuru sayısının 20 bini bulması bekleniyor. İzmir Gelir İdaresi Başkanı Mustafa Bulut, "Meslek odalarından destek almasaydık, maliyetini karşılayamazdık." diyor. İlk kampanyada 100 adet fiş getiren her öğrencinin hem bilgisayar ve bisiklet gibi büyük hediyelerin çekilişine katıldığını hem de futbol, basketbol topu, eğitim seti gibi hediyeler verdiklerini dile getiren Bulut, "Bu çekilişte ise herkese hediyeyi 10 bin ile sınırladık." diyor. Bursa Vergi Dairesi ise 1 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında yaptığı ilk kampanyada fişleri teslim alma süresini dört günle sınırlandırmasına rağmen 500'ün üzerinde zarf alınca, ikinci kampanya için sponsor buldu. Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla ikinci kampanyayı başlatan Daire, ödüllerin sayısını da artırdı. İlk çekilişte sadece 5 bisiklet, 5 dijital fotoğraf makinesi dağıtan kurum, 1 Mart-15 Mayıs tarihlerini kapsayan ikinci kampanya döneminde 19 bilgisayar, 29 dijital fotoğraf makinesi, 99 bisiklet, 199 futbol topu dağıtacak. Gösterilen yoğun ilgi karşısında şaşırdıklarını anlatan Bursa Vergi Dairesi Başkanı Murat Şenal, fişleri teslim almak için kabul alanları oluşturduklarını ifade etti.

Konya Vergi Dairesi ise kampanya dışında öğrenciler arasında bir de vergiyi en iyi anlatan fotoğraf ve slogan yarışması düzenledi. İlginin çok fazla olduğunu belirten Daire Başkanı Harun Kaynak, ödenek bulursa kampanyanın üçüncüsünü yaz tatilinden sonra yapacak. Konyalı öğrenciler fişlerini 1-15 Haziran tarihleri arasında teslim edecek. Amaçlarına ulaştıklarını vurgulayan Kaynak, "Esnaf, öğrencilerin gelip fiş istediğini söylüyor. Alışveriş merkezlerine gidip kimsenin almadığı fişleri topluyorlar. Bakkala gidip alışveriş etmedikleri halde fiş istiyorlar." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber