Kariyer de yapın çocuk da...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar, kariyer yapmak isteyen kadınların çocuk sahibi olması için en ideal dönemin 20'li yaşların başı ile 30'lu yaşların ortaları olduğunu belirtiyor.

İHA muhabirinin derlediği bilgiye göre, iş hayatında iyi bir kariyer elde etmek isteyen kadınlar için en önemli sorunlardan biri çocuk yapmak. İşinde belli bir yere gelmek isteyen kadınlar, bebek dünyaya getirmek için zamanın iyi ayarlanması gerektiğini savunuyor. Mesleki kariyer yapmak isteyen kadınların çocuk sahibi olması için en ideal dönemin 20'li yaşların başı ile 30'lu yaşların ortaları olduğunu belirten uzmanlar, "Çünkü çocuk yapmak ve aynı zamanda kariyere devam etmek için, kariyerin başlangıç dönemi, yani 20-25 yaşlar arası çok uygun. Bu yaşlarda hem işi yeni öğrenmeye başlamışsınızdır, hem de doğumdan sonra izinle geçen zamanın boşluğunu rahatlıkla doldurabilirsiniz" dediler. 35 yaşında olup da belirli bir mevkiye gelmek isteyen ve özellikle de 2 çocuk isteyen kadınların durumunun oldukça karışık olduğunu vurgulayan uzmanlar, "Çünkü bu yaşlarda doğum yapan kadının yeniden iş hayatına başlaması çok uzun zaman alır. Bu da kadının iş bulmasını güçleştirebilir" uyarısında bulundu. Uzmanlar, hem kariyer hem de çocuk yapmak isteyen iş kadınlara şu önerilerde bulunuyor:

"Bir çocuk yapmayı planlamadan önce işyerinizde 3-4 yıldır çalışıyor olmaya özen gösterin. Böylelikle çalıştığınız zaman içinde kendi alanınızı daha iyi tanıyabilirsiniz. Ayrıca iş arkadaşlarınızı da yeterince tanımış olursunuz. Müdürünüz de artık sizin bu işi ne kadar iyi yaptığınızın bilincindedir. Bu nokta anne adayı için oldukça önemlidir. Eğer müdürünüz için değerli bir elemansanız, onunla masaya oturma şansınız da var demektir. İşyerinde hamile olduğunuzu söylemeniz gereken ilk kişi patronunuzdur. Tabii bunu söylemenin de uygun bir zamanı var. Küçük sırrınızı patronunuzla paylaşmak için düşük tehlikesinin ortadan kalktığı 4., 5. ayları seçin. Görüşmeden önce yokluğunuzda yerinizi kimin doldurabileceğini de düşünün. Ne de olsa bu konuşma sırasında sadece bebeğin doğum tarihinden ve sizin sağlık durumunuzdan bahsedilmeyecek. Yokluğunuzun nasıl hissedilmeyeceği de önemli bir konu. Yaptığınız işi ve arkadaşlarınızın niteliklerini gözden geçirerek, yerinize uygun birini önerebilirsiniz. Böylece işinize ne kadar değer verdiğinizi göstermiş olursunuz. Doğum gerçekleşene kadar işinizin bir bölümünü evden bilgisayarla ya da yarım gün şirkete uğrayarak yapmaya devam etmeyi önerebilirsiniz. Unutmayın ki göreviniz ne olursa olsun, işi parçalara ayırabilirsiniz".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber