Kaynak holdingin avukatına FETÖ'den 15 yıl hapis istemi

FETÖ'nün finans merkezi olan Kaynak Holding'in hukuk işleri koordinatoru, avukat Hürol Karadaş hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2018 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaynak holdingin avukatına FETÖ'den 15 yıl hapis istemi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans merkezi olduğu gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding'in o dönemki hukuk işleri koordinatoru, avukat Hürol Karadaş hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Hürol Karadaş hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, şupheli Karadaş'ın, FETO/PDY bunyesinde faaliyet gosteren Kaynak Holding'te hukuk işleri koordinatoru olarak gorev yaptıgı ve sirketle irtibatlı olduğu ifade edildi.

Şüphelinin ifadesine de yer verilen iddianamede, şüpheli Karadaş hakkındaki tüm suçlamaları reddederek, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'i tanımadığını ve basından okuduğu kadarıyla bildiğini, örgütle de hiç bir irtibatının bulunmadığını iddia etti.

Örgüt sorusturmaları kapsamında alınan ifadeler ve beyanlarda; ''Avukat Hurol Karadaş'ın 1989 yılında Pertevniyal lisesinden mezun olurken ilgilenilmis ve kazanılmıstır'' seklinde hakkındaki beyanları da sorulan şüpheli Karadaş, ''Kendisini hic kimsenin kazanmadıgını, yapı itibari ile birisine baglanacak bir karaktere sahip olmadıgını, örgut icerisinde hicbir gorevi olmadıgını, FETO/PDY Silahlı Teror Orgutu ile hicbir baglantısının olmadıgını, örgut gibi bir yapılanma ile ilgili herhangi bir baglantısının olmadıgını, bilerek ve isteyerek veya bilmeden de boyle bir örgut icerinde yer aldıgını dusunmedigini'' öne sürdü.

FETÖ'ye müzahir olduğu gerekçesiyle işlem yapılan, kapatılan veya kayyum atanan şirketlerin, şüpheli Karadaş'a yüklü miktarlarda para gönderdiği belirtilen iddianamede, şirketler ve miktarları tek tek sıralandı.

Bunlardan bazıları şöyle:

''Hurol Karadaş'a, 11 Kasım 2015 tarihinde 73 bin 500 TL para gonderen Surat Bilisim Teknolojileri San. T.A.S., 10 Kasım 2015 tarihinde 60 bin TL para gonderen Gokkusagı Pazarlama Dag. Ve Ticaret A.S., 2013-2015 yılları arasında 20 islemle toplamda 10 bin 842 TL para gonderen Feta Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, yine 2013-2015 yılları arasında 22 islemle toplamda 15 bin 342 TL para gonderen Isık Yayıncılık Ticaret AS, 2013-2015 yılları arasında 28 islemle toplamda 192 bin 796 TL para gonderen Kaynak Holding AS tespit edilmiştir.''

İddianamede, ayrıca sahsın acık kaynak bilgilerine gore ''Gulenist Kurulus'', ''Fetullah Gulen Okulu", ''Gulen hareketi okulu'' olarak nitelendirilen Oxford Vısıon Consultacy Limited Istanbul Irtibat Burosu'ndan 21 Şubat 2014 tarihinde 3 bin 595 TL para aldığı, yine WISDOM SCHOOL adlı kurulusa 20 Şubat 2014 tarihinde ise 657 bin TL ve 24 Nisan 2014 tarihinde de 230 bin TL para gonderdigi vurgulandı.

İddianamede, 15 Temmuz darbe girisimini hukumetin gerceklestigine yonelik paylasımlarının bulunduğu, orgut uyesi olduklarından bahisle haklarında sorusturma yurutulen kisilerle irtibatlı olduğu anlatılarak, şüphelinin Bylock ve kakaotalk kullanıcısı olduğu, Bylock'la bin 806 kez erişim sağladığı, esinin de Bylock kullanıcısı olduğu vurgulandı.

Bank Asya'da hesabının bulunduğu ve orgut liderinin talimatının ardından hesabında para artışının yaşandığı belirtilen iddianamede, şüphelinin Ocak 2014 itibarıyla hesabındaki paranın 20 ila 25 bin TL arasında iken Mart 2014 itibarıyla hesabındaki paranın 55-60 bin TL'lik bir para bulundugunun tespit edildiği kaydedildi.

Tüm bu hususlar gözetildiğinde şüphelinin üzerine atılı, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçunu işlediği belirtilen iddianamede, şüpheli Karadaş'ın söz konusu suçtan dolayı 75, yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Şüpheli Karadaş önümüzdeki günlerde İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber