Ulaştırma Bakanlığı görevde yükselme sınav giriş belgeleri 1 Şubat'ta yayımlanacak

MEB, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevde yükselme sınav giriş belgelerinin 1 Şubat'tan itibaren alınacağını duyurdu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ocak 2018 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ulaştırma Bakanlığı görevde yükselme sınav giriş belgeleri 1 Şubat'ta yayımlanacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevde yükselme sınav duyurusunu yayımladı.

SINAV UYGULAMA DUYURUSU

SINAVIN ADI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı

SINAV MERKEZİ

Ankara

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

10 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 10.00

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Adaylar sınav giriş belgelerini 01 Şubat 2018 tarihinden itibarenwww.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

SINAV ÜCRETİ VE BAŞVURU

Adaylar, sınav ücreti olarak 310 TL' yi (Üçyüzon Türk Lirası KDV dahil), MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 16 Ocak 2018 ve 24 Ocak 2018 tarihleri arasında yatıracaklar ve www.meb.gov.trinternet adresinden başvuru yapacaklardır.

SINAV UYGULAMASI

- Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

- Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yaparak, nüfus cüzdanları Nüfus Müdürlüklerince alınan adaylar, Nüfus Müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı ve imzalı veya mühürlü geçici kimlik belgesi/ kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.

Sınav sürecine ilişkin bilgiler Tablo 1'de yer almaktadır.

GRUP ADI

SORU

SAYISI

SINAV

MERKEZİ

SINAV SAATİ VE SÜRESİ

Şube Müdürü

Gemi Sicil Müdürü

Saat: 10.00

Denizcilik Sörvey Mühendisi

80 soru

ANKARA

Şef

100 dakika

Memur

Tablo 1. Sınav Sürecine İlişkin Bilgiler

- Sınavda çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

- Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kağıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacaktır.

- Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

- Sınav soru ve cevap anahtarları 13 Şubat 2018 tarihinden itibarenwww.meb.gov.tr ve/veyahttp://odsgm.meb.gov.trinternet adreslerinden yayımlanacaktır.

- Sınav sonuç bilgileri 02 Mart 2018 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr ile www.udhb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

ENGELLİ ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

- Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özel duruma sahip olan

aday/adaylar var ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) tarafından Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne (ÖDSGM) bildirilecektir.

- Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

- Engelli adaylar, engelleri ile ilgili sürekli kullandıkları araç-gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecektir.

- Ayrıca Tip 1 diyabet (şeker hastası), astım, tansiyon ve epilepsi hastalıklarından

dolayı sürekli ilaç kullanan adaylar diğer adaylarla birlikte salonlara yerleştirilecektir. Adayın başvurusu ve sağlık raporu doğrultusunda, salonlarda görevli öğretmenler, ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünce önceden bilgilendirilecektir.

- Tip 1 diyabet (şeker hastası) hastalığı olan adayların yanlarında kutu meyve suyu

veya paket içindeki karbonhidrat içeren gıdaları bulundurmalarına ve ani hipoglisemi (şeker düşmesi) durumunda bunları tüketmelerine ve kan şekeri ölçüm cihazı ile kan şekerini ölçmelerine izin verilecektir. Ayrıca bu adayların hiperglisemi (şeker yükselmesi) durumunda oluşabilecek yoğun tuvalet ihtiyacının salon gözetmeninin eşliğinde giderilebilmesi için izin verilecektir.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Başarı puanı hesaplamasında [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Tam puan virgülden sonra ondalık dilim ne olursa olsun bir üst puana tamamlanmayacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Yürütme Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 09/12/2016 tarih ve 29913 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 02/12/2016 tarih ve 6764 sayılı MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hakkında Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 69 uncu maddesinin ikinci fıkrası

gereğince "Sınavlarda soru iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır." hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.

Adayların; sınav puanının eşit olması halinde, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" hükümleri doğrultusunda başarı sıralaması UDHB tarafından belirlenecektir.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar; sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap

anahtarlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 2 (iki) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 2 (iki) iş günü içerisinde UDHB'ye yapacaklardır. UDHB adaylar tarafından yapılan itirazları, itiraz başvuru süresinin bitiminde ÖDSGM'ye toplu olarak gönderecektir. ÖDSGM bu itirazları 10 (on) gün içerisinde inceleyip sonuçlandırarak UDHB'ye bildirecektir. ÖDSGM'ye gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır.

İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara UDHB tarafından bildirilecektir.

Adaylar, itiraz başvurularını MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, adı, soyadı, imzası, iletişim bilgileri, dekontu/ATM işlem fişi olmayan dilekçeler ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

SINAV GRUPLARI

Görevde Yükselme Sınavı değerlendirme grup numaraları Tablo 2'de belirtilmiştir.

Grup No

Grup Adı

1

Şube Müdürü

2

Gemi Sicil Müdürü

3

Şef

4

Memur

5

Denizcilik Sörvey Mühendisi

Tablo 2. Grup Tablosu

SINAV KONULARI

A. Görevde Yükselme Sınavında Yer Alan Unvanlar İçin Ders Konu Başlıkları ve Soru Sayıları:

1) Şube Müdürü

No.

DERS KONU BAŞLIKLARI

Soru

Sayısı

1

T.C. Anayasası

7

2

Genel Kültür ve Genel Yetenek

4

3

Türkçe Ve Dil Bilgisi

5

4

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

6

5

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

5

6

Etik Davranış İlkeleri

3

7

3046 sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında 174 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile13/12/1983 Gün Ve 174 Sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Kaldırılması ve Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında 202 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun

5

8

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

12

9

4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun

4

10

7201 Sayılı Tebligat Kanunu

3

11

655 Sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

7

12

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu

4

13

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği

5

14

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personeli Disiplin Amirleri Yönetmeliği

3

15

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İmza Yetkileri Yönergesi

4

16

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik

3

Toplam

80

2-Gemi Sicil Müdürü

No.

DERS KONU BAŞLIKLARI

Soru

Sayısı

1

T.C. Anayasası

5

2

Türkçe Ve Dil Bilgisi

5

3

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

5

4

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

5

5

Etik Davranış İlkeleri

5

6

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

5

7

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu

2

8

4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun

4

9

7201 Sayılı Tebligat Kanunu

3

10

655 Sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

5

11

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (BEŞİNCİ KİTAP Deniz Ticareti Bölümü (Madde931-1400))

7

12

2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu

2

13

4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu (DÖRDÜNCÜ KİTAP Eşya Hukuku BİRİNCİ KISIM Mülkiyet ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Taşınır Mülkiyeti) (Madde 762-778)

2

14

6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu (İKİNCİ KISIM Özel Borç İlişkileri BİRİNCİ BÖLÜM Satış Sözleşmesi İKİNCİ AYIRIM Taşınır Satışı) (Madde 209-236)

3

15

815 Sayılı Türkiye Sahillerinde Nakliyatı Bahriye (Kabotaj) ve Limanlarla Kara Suları Dahilinde İcrayi San'at ve Ticaret Hakkında Kanun

2

17

Gemi Sicili Nizamnamesi

4

18

4490 sayılı Türk Uluslararası Gemi Sicili Kanunu ile 491 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

7

19

Türk Uluslararası Gemi Sicili Yönetmeliği

4

20

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun

4

21

4922 sayılı Denizde Can Ve Mal Koruma Hakkında Kanun

1

Toplam

80

3- Denizcilik Sörvey Mühendisi

No.

DERS KONU BAŞLIKLARI

Soru

Sayısı

1

T.C. Anayasası

5

2

Türkçe Ve Dil Bilgisi

5

3

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

5

4

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

5

5

Etik Davranış İlkeleri

3

6

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

5

7

4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun

3

8

655 Sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

4

9

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personeli Disiplin Amirleri Yönetmeliği

2

10

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (BEŞİNCİ KİTAP Deniz Ticareti Bölümü (Madde931-1400))

3

11

815 Sayılı Türkiye Sahillerinde Nakliyatı Bahriye (Kabotaj) Ve Limanlarla Kara Suları Dahilinde İcrayi San'at Ve Ticaret Hakkında Kanun

2

12

Gemilerin Gemiadamları ile Donatılmasına İlişkin Yönerge

2

13

Gemilerin Teknik Yönetmeliği

5

14

Gemilerin Tonilatolarını Ölçme Uluslararası Sözleşmesi

2

15

4490 sayılı Türk Uluslararası Gemi Sicil Kanunu ile Uluslararası Gemi Sicili

Kanunu ile 491 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına

Dair Kanun

2

16

4922 sayılı Denizde Can Ve Mal Koruma Hakkında Kanun

4

17

Gemilerin Genel Denetimi Ve Belgelendirilmesi Hakkında Yönetmelik

3

18

İç Sularda Çalışan Gemi Ve İç Su Araçları Yönetmeliği

2

19

Liman Devleti Denetimi Yönetmeliği

5

20

SOLAS( Denizde Can Emniyeti Uluslararası Sözleşmesi)

5

21

MARPOL(Denizlerin Gemiler Tarafından Kirletilmesinin Önlenmesine Ait Uluslararası Sözleşme)

3

22

STCW(Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları Hakkında Uluslararası Sözleşme )

2

23

COLREG (Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü)

3

Toplam

80

4-Şef

No.

DERS KONU BAŞLIKLARI

Soru

Sayısı

1

T.C. Anayasası

5

2

Genel Kültür ve Genel Yetenek

4

3

Türkçe Ve Dil Bilgisi

4

4

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

7

5

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

5

6

Etik Davranış İlkeleri

5

7

Ulusal Güvenlik

5

8

3046 sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında 174 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 13/12/1983 Gün Ve 174 Sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Kaldırılması ve Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında 202 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun

5

9

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

10

10

4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun

4

11

655 Sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

8

12

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve

Unvan Değişikliği Yönetmeliği

5

13

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu

4

14

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personeli Disiplin Amirleri Yönetmeliği

4

15

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İmza Yetkileri Yönergesi

2

16

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik

3

Toplam

80

5-Memur

No.

DERS KONU BAŞLIKLARI

Soru

Sayısı

1

T.C. Anayasası

5

2

Genel Kültür ve Genel Yetenek

5

3

Türkçe Ve Dil Bilgisi

5

4

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

10

5

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

5

6

Etik Davranış İlkeleri

5

7

Ulusal Güvenlik

3

8

3046 sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında 174 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile13/12/1983 Gün Ve 174 Sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Kaldırılması ve Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında 202 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun

5

9

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

10

10

655 Sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

8

11

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personeli Disiplin Amirleri Yönetmeliği

3

12

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu

5

13

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği

4

14

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İmza Yetkileri Yönergesi

3

15

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik

4

Toplam

80

ÖL

ÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber