Çocuklar: Göç ve trafik sorununu çözün

Haber Giriş : 23 Nisan 2007 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul'u yöneten idari amirlerin koltuğuna oturan çocuklar, kentteki trafik sorununun çözülmesini, İstanbul'a göçün önlenmesini ve çocuklar için oyun parklarının sayısının artırılmasını istediler.

? Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul'u yöneten idari amirlerin koltuğuna oturan çocuklar, kentteki trafik sorununun çözülmesini, çocuklar için oyun parklarının sayısının artırılmasını ve İstanbul'a göçün önlenmesini istedi.

Sarıyer Hürriyet İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Emine Sak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, İstanbul Valisi Muammer Güler'in makamına oturdu.

?GÖÇ ÖNLENMEDİĞİ SÜRECE ÇÖZÜMLER GEÇİCİ OLACAKTIR?

Var olan yeşil alanların artırılması, herkesin faydalanabileceği sosyal aktiviteler düzenlenmesi ve özellikle çocuklar için oyun parklarının sayısının artırılması gerektiğini ifade eden Sak, giderek büyüyen trafik sorununun çözümü için de toplu taşıma araçları, yer altı tünelleri, metro, su taşımacılığı, gemi, tramvay ve feribot koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine işaret etti. İstanbul'da yaşayanların ulaşım için öncelikle toplu taşıma araçlarını seçmelerinin daha doğru olacağını ifade eden Sak, ?Vatandaşlarımızın kendilerini güvende hissedebilecekleri bir İstanbul yaşamı oluşturmak, temel hedefimizdir. Bu konuda gerekli tüm önlemler Valiliğimizce alınacaktır. Öncelikle bu bir ülke sorunudur. İstanbul'a göç önlenemediği sürece çözümler geçici olacaktır" dedi.

VALİ GÜLER: ?İSTANBUL İÇİN AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNÜYORUZ?

Makamını bir günlüğüne Sak'a devreden Muammer Güler de, "Sevgili valimizin, hem İstanbul için talepleri hem de çözüm önerileri var. Bunu çok önemsiyorum. İstanbul'daki göç sorununa değinmeleri ve güvenlikle ilgili sorunların ve güvenlikle ilgili tedbirlerin göçle olan ilgisini belirtmesini sevinçle karşıladım" diye konuştu. Güler, Emine Sak ile İstanbul için aynı şeyleri düşündüklerini söyledi.

?TRAFİK KAZALARININ ÖNLENMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM?

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da, 23 Nisan dolayısıyla makamını bir günlüğüne, Şişli Maçka İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Resul Serkan Keskin'e devretti.

İlk icraat olarak Trafik Denetleme Şube Müdürü Oktay Bulduk'u yanına çağıran Keskin, "Trafik kazalarının önlenmesi için elimizden gelen yapılsın. Okul giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerimize yardım edilsin. Okul önlerindeki gereksiz parklar önlensin" dedi. Keskin, "Bu anlamlı günde dünya çocuklarına nasıl bir mesaj vermek istiyorsunuz?? şeklindeki bir soruya ise, "Bütün çocukların barış içinde yaşamasını istiyorum. Kavga, dövüş ve olaylar olmasın" yanıtını verdi. Celalettin Cerrah ise çocukların geleceğin teminatı olduğuna işaret ederek, "Gözümüz açık gitmeyecek. Çok iyi bir gençlik geliyor. Atatürkçü, Atatürk'ün izinden ayrılmayan gençlerimiz geliyor" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber