Boğaziçi Köprüsü'ne reklam alınacak

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 24 Nisan 2007 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3'üncü köprü ihalesi seçim sonrasına kaldı

Bayındırlık Bakanı Özak, 3. köprü için Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ihale açılacağını belirtti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, İstanbul'a yapılması düşünülen üçüncü boğaz köprüsü için çalışmaların devam ettiğini ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında köprü için ihalenin açılacağını söyledi. Özak, üçüncü köprünün İstanbul için çok önemli olduğunu ve İstanbul'un birçok noktasını birleştireceğini söybelirtti. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Boğaziçi Köprüsü ışıklandırma sisteminin açılış törenine katılan Özak, "İstanbul bir cazibe merkezi ve İstanbul Boğazı bu şehirle adeta bütünleşmiş durumda. Açık hava müzesi görünümündeki İstanbul için ışıklandırma büyük bir cazibe oluşturacak" dedi.

800 HEKTAR ORMAN GİDECEK

Harita Mühendisleri Odası, üçüncü köprünün İstanbul'un kuzeyinden geçmesi durumunda 800 hektarlık orman alanının yok olacağı konusunda uyarıyor. Oda, köprüye bağlı otoyolun 60-65 kilometre uzunluğundaki bölümünün orman arazilerinden geçeceğini, bunun da İstanbul'un akciğeri sayılan ormanlık arazi ve su havzaları için büyük tehlike oluşturacağını belirtiyor.

Köprüye reklam alınabilecek

Boğaziçi Köprüsü'nde 7 ana renkte, 16 milyon farklı senaryonun yapılabildiği özel ışıklandırma sistemi için 60 binden fazla ampul kullanıldı. Köprü, ileride Atatürk resimleri ve Türk bayraklarıyla da süslenecek. Özak, köprüye reklam da alabileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber