26 Nisan 2007'nin Gündem Maddeleri...

Haber Giriş : 26 Nisan 2007 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 26 Nisan 2007- Perşembe

1- İran'ın nükleer programına ilişkin krize çözüm arayışı...

- Ankara'da dün görüşen AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana ve İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Dışişleri Konutu'nda kahvaltıda bir araya geliyor.

- Solana ve Laricani, MGK Genel Sekreteri Büyükelçi Yiğit Alpogan ile de görüşecek.

2- Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Ankara'ya geliyor.

- Zebari'nin, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüşmesi bekleniyor.

3- Cumhurbaşkanı seçim sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

- Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin ilk tur oylama TBMM Genel Kurulu'nda yarın yapılacak.

4- Cumhurbaşkanı Sezer'in kabulleri...

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile haftalık görüşmesini yapacak.

- Sezer, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Çağlayan ve beraberindekileri de kabul edecek.

5- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Jean Paul Costa ile Başbakanlık Resmi Konut'ta görüşecek.

6- TBMM Başkanlık Divanı, Bülent Arınç başkanlığında toplanıyor.

7- YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e yönelik saldırı girişimiyle ilgili gelişmeler izleniyor.

8- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara'da İvedik Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret edecek.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da, "Petrol Piyasası ve LPG Piyasasında Yapılacak Denetimlere İlişkin İşbirliği Protokolü" çerçevesinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından bakanlığa tahsis edilen 48 aracın il müdürlüklerine dağıtım törenine katılacak.

- Coşkun, daha sonra Türk Standardları Enstitüsünden "CE" işareti belgesi almaya hak kazanan ilk firmaya belgesinin verileceği törende de yer alacak.

10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Esenkent-Eskişehir hızlı tren hattındaki test seferine katılacak.

11- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da "Yılın Ebesi Ödül Töreni"nde bulunacak.

12- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara Hasanoğlan'da, bakanlığıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek fidan dikim törenine katılıyor.

13- TBMM'den...

- Genel Kurulda, aile içi şiddet tanımına, "kusurlu eş"in yanında "diğer aile bireylerinin" de dahil edilmesini ve şiddete uğrayan eşe önlem nafakası verilmesini öngören yasa tasarısı görüşülecek.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkçe'deki bozulma ve yabancılaşma konusunda kurulan araştırma komisyonuna bilgi verecek.

- DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu, küresel ısınmanın neden olduğu sorunlara ilişkin kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'na bilgi verecek.

- HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, basın toplantısı düzenliyor.

14- CHP, 5615 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa'nın bir hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

15- Anayasa Mahkemesinin 45. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "Evrensel Barış ve Medeniyetler Buluşmasında Anayasa Mahkemelerinin Rolü" konulu sempozyum, 2. gün oturumlarının ardından sona eriyor.

16- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin olağan genel kurulu, İstanbul'da yapılıyor.

17- Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi, İstanbul'da tamamlanıyor.

18- Türkiye İş Bankası, İstanbul'da, 900 milyon dolarlık sendikasyon kredisine imza atacak.

19- İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca 2-30 Haziran arasında gerçekleştirilecek 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin programı, basın toplantısıyla açıklanıyor.

20- Dünya Fikri Mülkiyet Günü çerçevesinde Ankara'da düzenlenen "Sınai Mülkiyet Hakları ve Türk Sanayii Konferansı"na, Türk Patent Enstitüsü ev sahipliği yapacak.

21- Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Barış İçin Ortaklık çerçevesinde yapılan tatbikatlarından olan Karadeniz Ortaklık-2007 Tatbikatı ile ilgili Karadeniz Ereğli'de TCG Yıldırım fırkateyninde basın toplantısı yapılacak.

22- Türkiye ile Gürcistan sınır birlikleri, 3. Ordu Komutanlığının koordinatörlüğünde, Türkiye-Gürcistan sınır karakolları arasında kalan bölgede tatbikat yapacak.

23- Toplantı... Konferans...

- PETKİM, 2006 yılı ve 2007 yılı ilk çeyrek sonuçlarını, İstanbul'da basın toplantısıyla açıklayacak.

- Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) "Türkiye Ekonomisi 2007" ekonomik raporunu, İstanbul'da açıklayacak.

- Atlasjet Havayollarının 2006 yılı sonuçları ve 2007 yılına ilişkin beklentileri, İstanbul'da basın toplantısıyla açıklanıyor.

- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), muhammen bedelleri yaklaşık 10 milyon YTL olan 7 taşınmazı İstanbul'da satışa çıkaracak.

- Türk Ekonomi Bankası ve İzmir Ticaret Odası işbirliğinde hazırlanan "TEB Bonus İzmirim Kart" tanıtımına ilişkin basın toplantısı yapılacak.

- İzmir'de 4. Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Alkollü İçecekler Fuarı açılıyor.

- Çin heyeti, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- Çocuk Hakları Bölge Toplantısı'nın ikincisi, Antalya'da başlıyor.

- Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 39. Buluşması 5. Turizm Zirvesi, Antalya'da yapılacak.

- 11. Ulusal Perinatoloji Kongresi, Antalya'da başlıyor.

- Türkiye Su ve Kanalizasyon İdareleri 3. İstişare Toplantısı, Gaziantep'te yapılacak.

- Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce düzenlenen "Bölgesel Kalkınmada Yeni Yaklaşımlar ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi" sempozyumu, bugün başlıyor.

24- Kupada ikinci finalist belirleniyor.

- Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında 2 ezeli rakip Fenerbahçe ile Beşiktaş, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

25- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Klasman Grubu'nda, 3 kentte 3 maç yapılacak.

26- Futbolda UEFA Kupası yarı final ilk maçları, bu gece İspanya'da yapılıyor.

27- Futbolda Lig (B) 4. ve 5. Klasman Gruplarında, 12. hafta maçları bugün yapılacak.

28- WTA Tour Avrupa Temsilcisi Marcus Gutenhard, İstanbul'un, Sony Ericsson WTA Championships Tenis Turnuvası'nın 2008-2011 yılları arasındaki organizasyonlarını düzenleyecek aday kentler arasında yer alması nedeniyle Olimpiyatevi'nde basın toplantısı düzenliyor.

Anadolu Ajansı


KÖŞK İÇİN İLK TUR OYLAMA YARIN

-Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, muhalefetten aradığı destek turunu, yarın Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ile yapacağı görüşmeyle tamamlıyor. Gül, muhalefetten istediği desteği bulamadı. Cumhurbaşkanlığı ilk tur oylaması öncesinde 367 sıkıntısı sürüyor. Bazı bağımsızlar ile ANAVATAN'dan iki milletvekilinin desteğinin alınmasına karşın ANAVATAN ile DYP'nin tutumu ilk tur oylamada kilit rol oynamaya devam ediyor.

-Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına dönük değerlendirmeler ile Cumhurbaşkanlığı sürecine yönelik eleştiriler de devam ediyor.

-Dün aksam 24.00'te biten Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecinin ardından, TBMM Danışma Kurulu'nun kararı gereği ilk tur oylama yarın saat 15.00'te yapılıyor. İlk turda 367 oy kullanılmaması halinde, CHP oylamayı Anayasa Mahkemesi'ne götürecek.

-ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, haftalık olağan görüşme için sırasıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Köşk'te kabul edecek.(Saat:14.30/16.00)

-Cumhurbaşkanı Sezer ayrıca, ASO Başkanı Zafer Çağlayan ve yönetim kurulu üyelerini Köşk'te kabul edecek.(Saat:12.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN, ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI TUĞCU VE AİHM BAŞKANI COSTA İLE GÖRÜŞECEK.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ve AİHM Başkanı Jean Paul Costa'yı, Resmi Konut'ta kabul edecek.(Saat:14.00)

-TBMM BAŞKANLIK DİVANI TOPLANIYOR

-TBMM Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı Bülent Arınç başkanlığında toplanıyor.(Saat: 11.00)

-DIŞİŞLERİ BAKANI GÜL İRANLI LARİJANİ VE AB TEMSİLCİSİ SOLANA İLE GÖRÜŞÜYOR

-Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Yüksek Temsilcisi Javier Solana ve İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani ile Dışişleri Konutu'nda bir araya gelecek.(Saat:9.00)

-MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan da Solana ve Laricani, ile görüşecek.

-Gül'ün ayrıca, Ankara'da bulunan Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile de görüşmesi bekleniyor.

-367 TARTIŞMALARINA FARKLI YAKLAŞIM: ?HER TURDA 367 OY ŞART?

-TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan, 367 tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. Gürkan, toplantının 184 vekille açılabileceğini ancak oylamaların geçerli olabilmesi için her turda 367 milletvekilinin oy kullanması gerektiğini savundu. Gürkan, ?Bu sürede benim anayasanın yazılış biçiminden anladığım, her dört turda da fiilen 367 milletvekilinin oy kullanmış olmasının oylamaların geçerliliği için anayasal koşul olduğudur? dedi.

-ÇANKAYA KÖŞK'ÜN DE 84 YILDA 3'ÜNCÜ TÖREN

-11'inci Cumhurbaşkanı'nı bekleyen Çankaya Köşkü aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin 3'üncü törenine de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 84 yıllık Cumhuriyet tarihinde sadece 2 Cumhurbaşkanı seleflerinden görevi törenle devralabildi. Turgut Özal sade bir törenle Kenan Evren'den görevi devralırken, Süleyman Demirel devlet başkanlarının da katıldığı büyük bir törenle Ahmet Necdet Sezer'e görevi devretti.

-Şimdi gözler 11'inci Cumhurbaşkanı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Köşk'teki 3'üncü devir teslim törenine çevrildi. Çankaya Köşk'ünde geleneksel devir teslim törenlerinin yaşanmaması, törenin nasıl yapılacağı konusunda belirsizlik oluşturuyor. Görevi devreden Cumhurbaşkanı'nın kararıyla gerçekleşen törende bu kez Cumhurbaşkanı Sezer'in tutumu belirleyici olacak. Görev süresi boyunca türbanlı herhangi bir kişinin kamusal alan olduğu gerekçesiyle Çankaya'ya girişine izin vermeyen Sezer'in, Abdullah Gül'ün seçilmesi durumunda nasıl bir tören düzenlenmesini isteyeceği, Ankara'da merak uyandırdı.

-SOL'UN SOLUNDAN ?GÜL? DEĞERLENDİRMESİ: ?BENİMSENEMEZ?

-ÖDP Genel Bakanı Ufuk Uras, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın adaylığına benzetti. Uras, Gül'ün mevcut gerilim içerisinde Cumhurbaşkanı olması durumunda, Özal döneminde yaşandığı gibi, ?benimsenmeme? sıkıntısı yaşanacağını savundu.

-Uras, ?Gül Cumhurbaşkanı olursa, Türkiye siyaseti daha gergin olur. Kutuplaştırıcı bir sürece girilecektir. Ama biz, ne yapıp edip, kutuplaşmayı değil, bir arada yaşama bir arada siyaset yapmayı, gerginliği değil, uzlaşıyı esas alan bir hat üzerinden ilerlemeliyiz? dedi.

-UZAN'DAN RTÜK'E "SEÇMEN KÜTÜKLERİNİN YENİLENMESİ SÜREKLİ HATIRLATILSIN"

-Genç Parti'nin, RTÜK'e, ?seçmen listelerinin güncelleştirilmesiyle ilgili duyurunun yayıncı kuruluşlarda sıklıkla yayınlanmasını? isteyen bir başvuru yaptığı öğrenildi.

-DANİMARKA'DAN TÜRK EMNİYETİ'NE ?ROJ TV? SORULARI

-Danimarka polisinin, Türkiye'nin, PKK'nın yayın organı olduğu gerekçesiyle kapatılmasını istediği ?Roj TV? ile ilgili olarak Türk Emniyeti'ne ek sorular sorduğu öğrenildi.

-Türk Emniyeti'nin bu sorulara vereceği yanıtlar ve sunulacak kanıtların, Danimarka makamlarının kanala ilişkin kararında etkili olacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber