Binali Yıldırım'dan Zeytin Dalı diplomasisi

Başbakan Binali Yıldırım 16 Şubat'ta Münih Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda YPG'ye verilen NATO silahlarının Türkiye'ye karşı kullanıldığını ve sivillerin öldürülmediğini belgeleriyle anlatacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Şubat 2018 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Binali Yıldırım'dan Zeytin Dalı diplomasisi

Dünya genelindeki güvenlik konularının masaya yatırıldığı, üst düzey devlet liderleri ve büyük kuruluşların temsilcilerinin de katıldığı Münih Uluslararası Güvenlik Konferansı 16 Şubat'ta başlıyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın ikinci kez katılacağı ve 18 Şubat'a kadar sürecek olan konferansa ABD Savunma Bakanı James Mattis, Başkan Donald Trump'ın Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster, ABD eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ile ABD eski Dışişleri Bakanı John Kerry de katılacak. 600'e yakın katılımın olması beklenen konferansa Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiltere Başbakan Theresa May ile İsrail Başbakanı Netanyahu ile AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in de katılması bekleniyor. Başbakan Yıldırım konferansın yanı sıra bazı liderlerle de ikili görüşmeler yapacak. Konferans boyunca Yıldırım'ın en önemli gündem maddesini ise Suriye oluşturacak. Yıldırım, Türkiye'nin Fırat Kalkanı ile terörden temizlediği, alt ve üst yapı çalışmalarını yaparak yeniden yaşanabilir hale getirdiği bölgeyi örnek olarak gösterecek. Afrin'de de aynı temizliğin yapılacağını, bölgenin de huzur ve güvene kavuşturulacağını anlatacak olan Yıldırım, Türk askerinin Afrin'de sivilleri katletmediğini de belgeleriyle anlatacak.

ROKETLERİ HATIRLATACAK

Yıldırım, harekatın Türkiye için neden zorunlu hale geldiğini terör örgütü PYD/YPG'nin Hatay ve Kilis'e attığı roket ve füzeleri de delil olarak gösterecek. Yıldırım, 12 gün içinde 82 roketin sivilleri hedef aldığını, Türkiye'nin kendi vatandaşının güvenliğini sağlamak için ve bölgedeki PYD/YPG ile DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için bu harekatı başlattığına dikkat çekecek. Yıldırım ayrıca PYD/YPG'ye verilen NATO silahlarının Türkiye'ye karşı kullanıldığını, PYD/YPG'nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olduğunu vurgulayacak. Yıldırım'ın, İngiltere Başbakanı Theresa May başta olmak üzere liderlerikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

ORHAN MİROĞLU'NU ACI GÜNÜNDE YALNIZ BIRAKMADI

BaşbakanBinali Yıldırım, AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu'nun bir süredir Ankara'daki özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören ve dün hayatını kaybeden 25 yaşındaki oğlu Zerdeşt'in cenaze törenine katılmak üzere Mardin'e geldi. Zerdeşt Miroğlu'nun cenazesi de aynı uçakla kente getirildi. Midyat ilçesine bağlı Gelinkaya köyünde düzenlenen törene Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda kabine üyesi katıldı. Cenaze namazının ardından Miroğlu aile mezarlığında toprağa verildi. Başbakan Yıldırım, daha sonra Diyarbakır'a geçerek 2 gün önce hayatını kaybeden kanaat önderi Hüseyin Elçi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

AHMET TOPAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber