YÖK Başkanı, YÖK Yasası'nı veto gerekçelerinin kendilerine güç verdiğini söyledi

Haber Giriş : 14 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı, imam-hatip lisesi mezunlarının üniversiteye girişlerini kolaylaştıran YÖK Yasası'nı veto gerekçelerinin kendilerine güç verdiğini söyledi

Ankara'da Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) açılışında konuşan, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen YÖK Yasası'na ilişkin sürece değindi. Teziç, rektörleri, 'YÖK Yasası şimdilik kaldı. Kolay kolay bir daha gündeme geleceğini düşünmüyorum ama bundan sonraki süreçte daha dikkatli ve hazırlıklı olmalıyız' diye uyardı. Teziç, yeni süreçte hükümetle masaya oturmanın verimli ve sağlıklı olmayacağı mesajını da verdi.

Teziç, şöyle devam etti:
'Cumhurbaşkanı'nın vetosu son derece iyi oldu. Gerekçeleri yerindeydi, bu da bize güç veriyor. Meslek liselerine katsayı düzenlemesi bilimsel esaslarla olmalı, siyasi kararla değişmesi üniversitenin özerkliğine aykırıdır.' YÖK Başkanı konuşmasında isim vermeden bazı rektörlere, hükümetle iç hiyerarşiyi bozacak şekilde iletişime girerek, kendi üniversitelerine ek kadro aldıkları eleştirisinde bulundu.

Toplantıda YÖK Başkanı Teziç, ÜAK kontenjanından seçilecek iki YÖK üyesine ilişkin isim önerdi. Yapılan oylama sonucunda Teziç'in önerdiği ÖSYM Başkanı Savaş Küçükyavuz ile Hacettepe Üniversitesi Farmakoloji Bölümü öğretim üyesi Profesör Mustafa İlhan YÖK üyeliğine seçildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber