CHP'li Yılmaz: Siyasetin kuklası oldular

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz TBMM'de düzenlediği basın toplantısında son günlerde gündeme gelen, "İslam'ın güncellenmesi" tartışmalarına değindi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2018 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li Yılmaz: Siyasetin kuklası oldular

Yılmaz, "9 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceği fetvası verenler, asansör halvetinden bahsedenler, bu çarpık zihniyet bu dönemde güç kazandı. Bunlara yönelik hiçbir şey yapılmadı. Bu fetvayı veren de Diyanet. Siz önce Türkiye'yi 16 yıldır yönetenlerin kafasında güncelleme yapmanız lazım, daha modern, çağdaş, yaşanabilir hayat tasavvur edecek düşünce oluşturmanız lazım o kafada. O kafa dini, siyaseti, seçimi, demokrasiyi kullanarak kendi versiyonunu oluşturma yönünde gayret sarf ediyor. Diyanet 7.2 milyar lira harcamış. Toplumun gelişmesine, aydınlanmasına, kadın-erkek eşitliğine, çocukların güvenliğine harcanmamış bunlar. Bu paraları harcayanlar, fetva yayınlıyorlar, 'kız çocukları 9 yaşında evlenebilir' diyor. Bunlar siyasetin kuklaları haline dönüşmüşler. Dinin, Allah'ın emirlerini yaymıyorlar, bunlar siyasetin taşeronu haline dönüşmüş. İktidarın söylediklerini yayıyorlar. Siyaset ne diyorsa, bunlar onu oynuyor. Emir aldıklarında konuşuyorlar, 'sus' denildiğinde hepsi susuyorlar" dedi.

Yılmaz, Afrin kuşatmasının başlamak üzere olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Kuşatma başlatmadan, Afrin'deki bütün uluslararası konjonktürü de dikkate alarak, burada yerel meclisin acilen oluşturulması, yerel halkın temsilinin sağlanması önemli. Zira buradaki KCK ve kanton yapılanmasının yıkılması ve akabinde oluşacak kaos ortamı, Türkiye'nin pozisyonuna eleştirel bakmak isteyen çevrelerin, eline malzeme verecektir. Daha şehre girilmeden, kent meclisi veya başka bir şey diyebilirsiniz; sivil yapılanmanın, bir an önce devreye sokulması, olacak eleştirilerin engellenmesinde önem taşıyor. Kentin sağlıklı yönetimi ve orada bizim ordumuza karşı mukavemet olmaması için süreci meşrulaştıracak kent konseyi olabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber