Aksu'nun Güler aşkı bambaşka

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, aldığı 'önlemlerle' İstanbul'da yolları, köprüleri kapayan, toplu ulaşım araçlarını çalıştırmayarak kara ve deniz ulaşımını felç eden İstanbul Valisi Muammer Güler'e sahip çıkmaya devam ediyor.

Aksu, Taksim Meydanı'nın toplantı ve gösteri yeri olmadığını belirterek, "Buna rağmen, burada yapalım diyorlar. Anıta çelenk konulmasında, bu sefer tolerans tanıyalım dedik. Tüm sendika temsilcileri gelsin, 1000 kişi gelsin, dedik. Ama kabul etmediler, 40-50 bin kişiyle geleceğiz dediler. 40-50 bin kişiyle çelenk koyma, anma olmaz; bu, toplantı ve yürüyüş olur" dedi. Toplantı ve yürüyüş için illegal örgütlerle ilgisi olanların da geldiğini ileri süren Aksu şunları söyledi: "Silahla, sopayla, sapanla anmaya gelinir mi? O tedbirleri almak zorundaydık. Tedbirlerle, daha büyük provokasyonlar önlenmiş oldu."

İzinsiz toplantı, gösteri ve yürüyüş yapanların, polis tarafından gerekirse zor kullanarak dağıtılabileceğini anlatan Aksu, "Belki bu konuda biraz aşırıya kaçılmış olabilir. Zor kullanmada ölçünün aşıldığının tespiti halinde gerekli işlemler başlatılacaktır" dedi.

CHP'li Hakkı Ülkü ve Mustafa Gazalcı, 1Mayıs'ta İstanbul'da yaşananlar için TBMM'ye soru önergesi verdi.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün'se, 1 Mayıs etkinliklerinde meydana gelen olayların "İstanbul Valisi Muammer Güler'in talimatıyla gerçekleştirildiğini" ifade ederek, Güler'in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Gazeteciler yürüyecek

1 Mayıs gösterileri sırasında medya mensuplarının dövülmesi ve canlı yayın yapmalarının engellenmesi gazetecilerce protesto edilecek. Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın önünde saat 10.30'da buluşaçak gazeteciler valiliğe yürüyecek. Yürüyüşün ardından İstanbul Adliyesi'ne de suç duyurusunda bulunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber