Karısını döven doktora ilginç ceza...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nde karısını döverek burnunu kıran doktora, mahkeme tarafından ''alkollü yerlere gitmeme'' cezası verildi.

Alınan bilgiye göre, Derince ilçesinde oturan doktor K.İ, geçen yılın Mart ayında evde alkol aldığı sırada eşi ile tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine K.İ, eşi M.G.İ'yi darp etti.

Burnu kırılan M.G.İ'nin şikayetçi olması üzerine Kocaeli 1. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan doktor K.İ, evde alkol alırken eşi ile tartıştıklarını, tokat attığı eşinin burnunun kırıldığını belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etti.

Müştekinin davasından vazgeçmesi üzerine Eylül ayındaki duruşmada mahkeme, evlilik birliğinin daha fazla sarsılmamasını göz önünde bulundurarak doktor K.İ'ye, 10 ay hapis cezası yerine seçenek yaptırım uygulayarak, 5237 Sayılı TCK'nın 50/f-d maddesi uyarınca takdiren cezanın bir katı 10 ay süre ile alkol satışı ve servisi yapan ve alkollü içki kullanılan yerlere gitmeme cezası verdi.

Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şubesi Müdürlüğündeki görevliler tarafından sürekli takip edilen Doktor K.İ'nin ''Alkollü içki kullanılan yerlere gitmeme' cezası, temmuz ayında sona erecek.

EVDE HAPİS CEZASI

Bu arada, karşılıksız çek vermek, mal beyanında bulunmamak ve borcunu yasal sürede ödememek suçundan Kocaeli Asliye Ceza Mahkemesi ile İcra mahkemelerince, 65 yaşından büyük olduğu için 2'si kadın 4 kişiye, 10 gün ile 15 gün arasında konuttan çıkmama cezası, 9 kişiye de adli kontrol altında bulunma cezası verildiği öğrenildi.

Ev hapsindeki kişileri evine gidip kontrol eden Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şubesi Müdürlüğündeki görevliler, diğer taraftan adli kontrol altındaki kişilerin düzenli olarak imza atıp atmadığını da takip ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber