İlkokul öğrencileri AB teftişinden geçti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temel Eğitime Destek Programı'nın uygulandığı bir ilkokulu ziyaret eden Danimarka Eğitim Bakanı ve eski AB Bakanı Haader, öğrencilerin İngilizce yanıt ve yorumlarına hayran kaldı

Danimarka Eğitim Bakanı ve eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Bertel Haader, AB tarafından desteklenen "Temel Eğitime Destek Programı" çerçevesinde ziyaret ettiği İstanbul'daki ilköğretim okulunu çok beğendi. Danimarka'nın yürütücüsü olduğu program hakkında bilgi alan ve sınıfları ziyaret eden Haader, kendisiyle İngilizce konuşan öğrencilerin yeni müfredat hakkında "kritikte bulunmasını" şaşkınlıkla karşıladı.

Haader'in Fatih Çapa İlköğretim Okulu'na ziyaretine, Bakan'ın eşi Birgitte Haader, Danimarka Büyükelçisi Kim Jorgansen, İstanbul Konsolosu Kim Jorgensen'in yanı sıra Milli Eğitim İl Müdürü Ata Özer ve program yöneticileri katıldı.

"Danimarka'daki çocuklar nasıl?"

Haader'e 100 milyon euro'luk yardımıyla hayata geçen program hakkında bilgi verildi; projenin 24 ilde yürütüldüğü ve tüm okullarda müfredat değişikliğinin sağlandığı anlatıldı.

Sunumun ardından, okulun kütüphanesinde kurulan masada içliköfte, lahmacun, çiğköfte, kebap gibi yemeklerden oluşan öğle yemeği ikram edildi.

Daha sonra 3. ve 4. sınıfları gezen ve bir kız öğrencinin yanına giderek dersle ilgili bilgi alan Haader, "Bu yeni müfredat. Eskisini biliyor musunuz?" diye sordu. Öğrenciler, yeni müfredat ile daha çok deney yapıp daha çok konuştuklarını söylediler. Bir öğrencinin "Daha çok araştırmaya başladık" sözleri üzerine Haader, "Çok mantıklı değerlendirmelerde bulunuyor" dedi.

Çocuklar, "Danimarka'da hava nasıl?", "Çocuklar nasıl?" gibi sorularıyla ekibi güldürdü. Bazı öğrencilerin oldukça iyi İngilizce konuştukları görüldü. Haader, eğitim sistemindeki gelişmelerin Türkiye'nin AB üyeliği için de önem taşıdığını söyledi.

Temel Eğitime Destek Projesi nedir?

Danimarka Eğitim Bakanı Bertel Haader'in Türkiye'ye gelerek gelişmeler konusunda bilgi aldığı Temel Eğitime Destek Projesi (TEDP) 4.5 yıldır uygulanıyor. Proje, eğitim açısından en dezavantajlı bölgelerde nüfusun yaşam ve eğitim koşullarını geliştirmek, halen temel eğitimin dışında kalan çocuklar, gençler ve yetişkinlerin kapsama alınmasını desteklemek için yürütülüyor. Proje ağustos ayında tamamlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber