Eski emniyet müdürlerinin eşlerinin davası ertelendi

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Gaffur Ataç'ın eşi Rabia Ataç: - "Ben çocuklarımdan 5 aydır ayrı kaldım. Buna dayanamazken yaralanan, şehit olanların ailelerinin acılarını paylaşıyorum. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum. ByLock kullanmadım. Kullanmadığım programı aklamak gibi niyetim yok, örgüt kullanmış"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2018 17:42, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 17:42
Eski emniyet müdürlerinin eşlerinin davası ertelendi

Fetullahçı Terör Örgüt'nün (FETÖ) şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullandığı belirlenen ve 17-25 Aralık gibi kumpas soruşturmalarında görev alan FETÖ sanığı eski emniyet müdürlerinin eşleri ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasını yapan, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Gaffur Ataç'ın eşi Rabia Ataç, imam hatip lisesi döneminde ve üniversite yıllarında FETÖ gibi zararlı yapılar hakkında bilgilendirildiğini, bunlardan uzak durduğunu, dershanelerine gitmediğini savundu.

Bank Asya'da da hesap açtırmadığını iddia eden Ataç, Eylül 2016'daki KHK ile öğretmenlikten ihraç edildiğini söyledi.

Ankara'da 15 Temmuz akşamı bomba sesleri içinde korkuyla beklediğini anlatan Ataç, savunmasına şöyle devam etti:

"Ben çocuklarımdan 5 aydır ayrı kaldım. Buna dayanamazken yaralanan, şehit olanların ailelerinin acılarını paylaşıyorum. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum. ByLock kullanmadım. Kullanmadığım programı aklamak gibi niyetim yok, örgüt kullanmış. ByLock kullanıcı adımın çocuklarımın adı olduğu yazılı. Okul ve evim arası çok kısa. Kızlarımın adını çevrem, komşular, veliler bilir. Eşim tutuklandıktan sonra ciddi hafıza problemi yaşadım. Telefonumu sık sık arkadaşlarda, okulda unuttuğum oldu. Benim tek hayalim, derdim biri 8 yaşında, diğerleri de ikiz olan 5 yaşındaki kızlarımın yanında olmak. Onlar olmadan hayatımın bir anlamı yok."

Duruşmada savunmasını yapan diğer tutuklu sanıklar da tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber