Türk-İş, zam pazarlığının başlamasını istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş yönetimi, kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin bir an önce başlaması ve seçimden önce bitirilmesi için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile görüşecek.

Seçim tarihinin öne alınması ve kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri süreciyle çakışması nedeniyle Türk-İş üyesi sendikalar, konfederasyonlarından görüşmelerin biran önce başlatılmasını talep etti.

Türk-İş yönetimi talepler doğrultusunda işçilerin ücretlerine, sosyal yardım ödemelerine ve fazla mesai ücretlerine yapılacak artışların belirleneceği ''çerçeve anlaşmasının'' seçim öncesinde yapılabilmesi için Bakan Şahin'den randevu istedi.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, işçilerin herhangi bir kayba uğramasını önlemek adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerine bir an önce başlamak ve çerçeve anlaşmasını seçimden önce imzalamak istediklerini söyledi.

Görüşmelerin seçim sonrasına kalması ve yeni hükümetin oluşması için geçecek sürenin beklenti içindeki işçide huzursuzluk yaratacağına dikkati çeken Kılıç, bu durumu önlemek için Şahin'den randevu talebinde bulunduklarını ve bu hafta kendisiyle bir araya geleceklerini bildirdi.

Kılıç, hükümetin de toplu sözleşme görüşmelerini seçimden önce bitirmek isteyeceğini düşündüklerini kaydetti.

Kamu kesimi toplu sözleşmeleri Türk-İş, Hak-İş, DİSK üyesi yaklaşık 350 bin işçiyi ilgilendiriyor.

Türk-İş, kamu işçilerinin ücretlerine bu yıl birinci 6 ay için yüzde 15 artı enflasyon, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için de enflasyon oranı ve ekonomik büyüme kadar zam talep ediyor. Konfederasyon, sosyal yardımların da enflasyon kadar artırılmasını istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber